NIEUWS, TEXEL-PLAZA

Tennisteams Deuce en Heri Hodie kampioen

Door Frank Grootemaat
Gepubliceerd: Maandag 30 Mei 2016
3953 x bekeken
Twee Texelse tennisteams konden de afgelopen dagen een kampioenschap begroeten.

TV Deuce Heren 4 pakte zaterdag de titel op het gravel in Den Helder. Het team (Ruben Duinker, Tom de Lugt, Rick Westerlaken, Rieuwert Pol, Dennis Vonk, Jeroen Vlaming en Timo Polderman) had nog drie punten nodig tegen Topspin. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een zwaarbevochten 3-3 gelijkspel, waarna er feest kon worden gevierd.

Het damesteam van Heri Hodie werd donderdag kampioen in de eerste klasse. In de laatste wedstrijd tegen Anna Paulowna wisten Ria Zoetelief, Corry Ranzijn, Ditte Westdorp, Mieke van de Bent en Petra Harman een uitstekende 4-0 overwinning te boeken. Volgend jaar mag dit team uitkomen in de hoofdklasse.

TV Deuce Heren 1 won met 6-0 van De Maaier uit Wieringerwerf en kan volgende week kampioen worden. Ook Heren 2 blijft na een 42 overwinning op Callantsoog meedoen om de prijzen. Heren 3 boekte een knap gelijkspel tegen koploper Topspin. Het werd 3-3. Dames 1 verloor met 2-4 in Langedijk. Dames 2 won met 4-2 van De Vlieter uit Den Oever en Dames 3 noteerde dezelfde cijfers tegen Langedijk. Dames 4 verloor met 1-5 van Limmen. Het jongensteam (tot en met 17 jaar) zegevierde tegen Langedijk (4-2). Het herenteam van Heri Hodie boekte een 4-2 overwinning op De Zes Wielen uit Alkmaar.