Advertorial

Wereld van de ondernemer: Studio Texel

Door Elisabeth Waverijn
Gepubliceerd: Donderdag 21 Oktober 2021, 9:50 uur
1628 x bekeken
Chris Koomen, rechts op de foto, is al bijna twintig jaar het gezicht van Studio, dé winkel op Texel voor damesmode van een maatje meer. Inmiddels is ze van die twintig jaar, elf jaar eigenaresse. “De tijd is eigenlijk voorbijgevlogen. Ik ben nog geen dag met tegenzin naar mijn werk gegaan”, laat Chris weten. “Toen we openden, was dat echt omdat er weinig aanbod was in grote maten. En het aanbod dat er was, sprak niet aan. Ik vind het heel belangrijk dat er kleding is voor iedereen die vrouwelijk is en aangepast is op je lijf.” Chris runt de winkel samen met Alie Jonker, die er twee dagen in de week te vinden is. Inmiddels hebben ze samen een groot bestand van vaste klanten opgebouwd. “Dat zijn ook veel mensen van de overkant. Zo word ik vaak gebeld: ‘Heb je een nieuwe collectie binnen? Nou dan boeken we even een weekendje Texel.’”

Het karakteristieke winkeltje in de Waalderstraat is misschien niet groot, maar er is genoeg te vinden. Je kunt bij Studio terecht voor comfortabele en mooie kleding in de maten 42 t/m 56. Jonge mode voor een maatje meer: “Maar dat is niet leeftijdgebonden hoor, het is echt voor jong en oud. Verder werk ik met een aantal vaste merken, waarbij we letten op de kwaliteit en het soort stof. We hebben op het moment Exxcellent, Zoey, Zhenzi, Stark, Via Appia, Frapp, Studio en Yesta. Van die laatste hebben we ook de nieuwe basislijn, Base Level Curvy.”

Samenwerken
Twaalf jaar geleden kwam Alie samen met Chris in de winkel te staan. Chris: “Het is heel fijn dat we het samen doen, want alleen red je het niet. En we doen het goed met zijn tweeën.” Alie: “We staan bijna niet samen in de winkel dus we kunnen gewoon op onze eigen manier werken. Dat is ook juist wel leuk, we vinden heel andere dingen mooi en verkopen ook verschillend.” Chris: “We hebben samen echt wel iets opgebouwd, waardoor onze klanten ook terugkomen en hun waardering uiten. Daar ben ik best wel trots op.”

Inkoop

Chris: “Ik koop al een jaar van tevoren in. Voor de volgende zomer ben ik dus al bijna klaar. En voor volgende winter ga ik ook al aan de slag. Qua kleuren zijn de wintertinten rustiger dan die van de zomer. Deze winter zijn er allerlei kleuren groen populair. En, nadat het een paar jaar niet in de mode geweest is, hebben we weer grijs in de winkel.” Alie: “En we hebben een beetje bruin en bordeauxrood.” Chris vervolgt: “Inmiddels weet ik wel wat onze klanten willen. Anderen moeten vaak wel lachen als wij met de inkoop bezig zijn, omdat mensen bij ons vaak impuls aankopen doen. In dat opzicht ben ik wel op van alles voorbereid. Als het koud is willen mensen de trui en als het de dag erna nog zomerweer is, willen ze een T-shirt. Bij wijze van spreken kun je hier in oktober nog een korte broek kopen.”

Gezelligheid
“Ik vind het het fijnst als mensen bij ons komen, ik houd erg van de gezelligheid. Wat dat betreft was vorig jaar natuurlijk wel zwaar. Gelukkig lijkt de coronacrisis op zijn einde te lopen. Maar ook toen wisten mensen ons te vinden. Dan ging ik met mijn telefoon door de winkel en konden ze op die manier alsnog iets uitzoeken.”

Het leuke aan dit werk is dat we mensen advies kunnen geven en kunnen helpen bij het uitzoeken van kleding. Soms komen mensen binnen en zeggen ze: ‘Ik zoek wat leuks’, nou ja dan komen we er altijd wel uit. Maar ik vind het ook belangrijk dat mensen zich goed voelen in de kleding. Als je je ergens niet lekker in voelt, heb ik ook liever dat je het niet koopt. Dan ga je het namelijk ook niet dragen.” Alie: “Het is wel verrassend dat mensen die niet weten wat ze zoeken, soms naar huis gaan met iets wat ze zelf nooit uit het rek gepakt zouden hebben, wat dan wel heel leuk staat.”

Bent u benieuwd geworden? Wilt u kledingadvies of juist even rustig rondkijken? Het mag allemaal. Studio Texel is maandag tot en met vrijdag open van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag zijn ze open van 9.30 tot 17.00 uur.

Studio Texel
Waalderstraat 4, Den Burg
T: 06-10455125
E: info@studiotexel.nl
I: www.studiotexel.nl
Reacties (0)