Esther Eelman winnaar van ons EK 2020-spel

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Woensdag 21 Juli 2021, 1:00 uur
622 x bekeken
Het duurde even voordat we de prijswinnaars bij elkaar hadden, maar hier zijn de beste voorspellers met betrekking tot de strijd om het Europees voetbalkampioenschap voor mannelijke landenteams. De finale tussen Italië en Engeland bracht nog twee doelpunten en zes gele kaarten met zich mee. Dat bracht de totalen over alle 51 wedstrijden op 143 doelpunten en 150 gele kaarten.

Het juiste aantal was dus 293. Esther Eelman uit De Koog bleek de helderste glazen bol in huis te hebben. Zij wist het totaal met 321 het dichtst te benaderen; een verschil van 28. Zij voorspelde dat er 178 keer zou worden gescoord en dat er 143 gele kaarten zouden worden getrokken. Zij won daarmee een dinerbon ter waarde van 150 euro, uitgeloofd door restaurant Quinty’s in De Koog.


Loting
Voor de tweede en de derde prijs moesten we loten. Jan van Beek uit De Koog en Astrid Eelman uit Oosterend kwamen beiden, zij het langs verschillende wegen, tot een totaal van 262; een verschil van 31 met het werkelijke totaal. Volgens Jan van Beek zou er 124 keer worden gescoord en 138 keer een gele kaart worden getrokken. Astrid Eelman had iets minder vertrouwen in de aanvalskracht van de deelnemers en dacht dat er 84 treffers zouden vallen; aan de andere kant had ze ook ruwer spel verwacht, want zij voorspelde 178 gele kaarten. Het lot heeft bepaald dat Jan tweede is geworden; hij kreeg daarvoor een bon van Karting Texel ter waarde van 100 euro. Astrid werd dientengevolge derde en die plek was goed voor een bedrag van 50 euro, te besteden bij Texels Wonen.

Bij de doelpunten zijn de strafschoppenseries na verlenging niet meegeteld. Twee gele kaarten in één wedstrijd voor dezelfde speler worden tijdens de wedstrijd altijd omgezet in een rode, maar ze zijn in deze competitie gewoon meegeteld als twee gele kaarten.