10 vragen aan... Melanie van der Stap

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Woensdag 23 Juni 2021, 15:58 uur
1356 x bekeken
Melanie van der Stap (21) werd voor deze rubriek opgegeven door Milou Stilting. “Zij is schoonheidsspecialiste en manicure. We delen samen de werkruimte bij Hotel Texel, maar we werken op verschillende tijden en dagen. We kennen elkaar wel, maar we weten eigenlijk niet zoveel van elkaar. Lijkt me leuk om te horen wat haar bezighoudt”, gaf Milou op als reden. Hier wordt ze op haar wenken bediend.

Wie is Melanie van der Stap?

“Ik ben geboren op 5 augustus 1999 in Den Burg, ik woon op mezelf in Oosterend en mijn vriend heet Rinus Wesselman. Ik ben een echte Texelaar en dat zal ik altijd blijven. Na mijn mavodiploma ben ik de opleiding ‘Manager-ondernemer horeca’ gaan doen. Deze heb ik afgerond met een laatste stage bij Boutique Hotel Texel, waar ik nu, na drie jaar, nog steeds met veel plezier werk. Niet alleen als gastvrouw; sinds anderhalf jaar werk ik ook in de spa. Daar heb ik mijn manicuresalon, geef ik de Woolness-behandelingen (zie foto, red.) en ben ik mezelf aan het ontwikkelen tot schoonheidsspecialiste. Hiervoor heb ik kortgeleden ook mijn papieren gehaald. Ik ben een echt mensen mens. Ik hou van gezelligheid en ik heb het liefst altijd mijn dierbaren om mij heen. Gezellig terrassen met vrienden of gewoon lekker thuis een bakkie doen bij mijn ouders. Qua sport heb ik altijd gevoetbald en hou ik van fitness. Ik ben, sinds corona om de hoek kwam kijken, ook veel aan het wielrennen en mountainbiken. Altijd bezig zijn; ik denk dat dat de juiste omschrijving van mijn hobby is.”

Wat is je favoriete plek op Texel?

“Sinds ik veel ben gaan fietsen merk ik dat er veel mooie en unieke plekken zijn op het eiland. Vooral buiten in de natuur. Ik kan vooral heel erg genieten van een lange wandeling achter de dijk aan de oostkant.”


Waar word je blij van en waarom?
“Ik word blij van mijn werk. Niets is leuker dan van je passie je werk kunnen en mogen maken en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Wat ergert je het meest?
“Ik vind het lastig dat door veel mensen snel een oordeel over iemand wordt gegeven of een beeld wordt geschetst. We zouden eens minder op elkaar moeten letten en ieder zijn ding moeten laten doen. Het kan niet altijd gaan volgens het ‘perfecte boekje’. Daar zijn we niet voor gemaakt.”

In welk ander land zou je het liefst wonen?
“Goh, wonen niet, hoor! Dat is me te gek. Maar als land om eens een tijdje ergens heen te gaan, spreekt Italië mij heel erg aan. Ik ben er nooit geweest maar het lijkt me er heerlijk. Ik ben een liefhebber van de Italiaanse keuken. Elke pasta, in alle soorten, vind ik heerlijk. En ik wil er dan ook heen voor het zonnetje, natuurlijk!”

Welk boek, welke film en welke muziek zou je ons graag willen aanbevelen?
“Ik ben niet zo’n lezer of kijker. Puur omdat ik dan niet ‘bezig’ kan zijn, haha. Ik hou van allerlei soorten muziek. Ik ben ook steeds meer podcasts aan het beluisteren. Als ik aan het fietsen of lopen ben zet ik altijd een podcast aan van iets dat ik leuk of interessant vind.”

Is er iets dat je graag eens wilt doen maar waaraan je nog niet bent toegekomen?

“Ik hou van doorleren. Ik zou nog veel willen doen maar niet alles kan tegelijk. Op het moment ben ik heel tevreden met hoe alles gaat. Binnenkort staat er nog een leuke cursus wenkbrauwstyling met hennaverf op de planning. Daar kijk ik heel erg naar uit. Ik ben een perfectionist, dus met zulke cursussen kan ik iedereen nog stralender maken!”

Wie is het grote voorbeeld in je leven en waarom?
“Ik vind het heel mooi om te zien hoe mijn spa-collega Laura Sipsma al haar passie en liefde in haar werk stopt. Dan zie je pas echt wat houden van je werk betekent. En natuurlijk zijn mijn ouders mijn allergrootste voorbeeld. Van hen heb ik het meest geleerd.”

Hoe ziet je leven er over vijf jaar uit?

“Ik leef liever met de dag, maar je hebt altijd wel een plaatje voor je. Ik hoop vooral dat ik nog steeds met de mensen ben die ik nu ook om mij heen heb en dat ik mezelf vooral op werkgebied nog meer kan laten groeien. Gastvrouw zijn is heel leuk maar ik merk dat ik steeds meer naar mijn salon toe trek. Ik vind het heel leuk om met mijn werkgever Marianne te brainstormen over steeds meer ontwikkelingen die kant op. Mijn levensmotto? Het is misschien een cliché en heel gemakkelijk te zeggen, maar ik doe het toch. Doe wat jou gelukkig maakt! Ga je eigen gevoel achterna want dat liegt nooit. Met een beetje doorzettingsvermogen van jezelf kun je alles maken wat je wilt. je moet er alleen wel zelf in geloven.”

Wie nomineer je voor een volgende aflevering?

“Naomi Hin is een vriendin van mij. Ik spreek haar niet heel vaak maar als we samen zijn is het altijd goed. Ik bewonder haar werklust bij haar bedrijf ’t Turfveld en ik ben wel benieuwd naar haar kijk op het leven.”