Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/texelplaza.nl/httpdocs/includes/include_config_paths.php on line 21 Texel-Plaza

Tomatenkassen zijn de trots van Vaslui

Door Texelse Media
Gepubliceerd: Woensdag 23 Juni 2021, 11:19 uur
353 x bekeken
In de Roemeense stad Vaslui is weer een groot transport met hulpgoederen van Texel gelost. Deze waren opgeladen door de vrijwilligers van de stichting Hulp Oost-Europa Texel. De meest noodzakelijke goederen waren kleding, schoenen, dekbedden - waaronder tot balen geperste wollen Texelse dekbedden - linnengoed en matrassen.

Ook was er speciale hulp, die gebruikt gaat worden in de kassen bij de teelt van tomaten en paprika’s. Enkele jaren geleden konden deze kassen worden gebouwd met hulp vanaf Texel. Vorig jaar werd het door giften van het eiland mogelijk een bron te boren, zodat er nu voldoende water is voor de kassen en ook de bewoners en dieren van het dorp profiteren ervan.


Uit de armoede
Dit voorjaar kwam al het bericht dat de tomaten geweldig groeiden, dankzij voldoende water. Er zijn veel bewoners werkzaam in de kassen. Ze zijn de trots van het dorp. Het geeft de inwoners een kans om uit de armoede te komen.
Wie hieraan wil meehelpen, kan een bijdrage leveren op bankrekening NL18 RABO 036 25 21 905 ten name van Stichting Hulp Oost-Europa Texel (ANBI goedgekeurd).