Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/texelplaza.nl/httpdocs/includes/include_config_paths.php on line 21 Texel-Plaza

Strandrolstoel kan ook het bos in

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Woensdag 26 Mei 2021, 12:33 uur
2474 x bekeken
Met de ingebruikname van een nieuwe Cadweazle bij bospaviljoen ’t Turfveld is het wagenpark van Stichting Integratie Gehandicapten Texel (SIGT) op peil voor het nieuwe zomerseizoen. Het gaat hier om strandrolstoelen voor mensen met een lichamelijke beperking. Ze worden belangeloos verhuurd door paviljoenhouders, die ook voor de stalling zorgen en het opladen mogelijk maken, want we hebben het hier over elektrisch aangedreven voertuigen.

In dit geval zouden we overigens beter van een bosrolstoel spreken, want deze vierwieler zal op de paden rond ’t Turfveld worden gebruikt. SIGT-bestuurslid Judith Sanders, zelf op een rolstoel aangewezen, kwam ermee aanrijden. Voordat de Cadweazle officieel werd overgedragen, was ze er al mee naar het uitkijkpunt bij het bospaviljoen geweest, maar het ging gelukkig prima, zowel bergop als bergaf, en toen dat was vastgesteld, kon niets een overdracht meer in de weg staan. Zo dringt de inclusiviteit, waarvoor van overheidswege veel reclame wordt gemaakt, ook door in de Texelse bossen.


Routes
Naomi Hin, samen met haar moeder Annie eigenaar van ’t Turfveld, nam een verhuurbordje in ontvangst en daarna schoof Anna Sprenkeling van Staatsbosbeheer bij Naomi aan, om wat leuke routes door het bos uit te stippelen, begaanbaar voor rolstoelers. Speciaal voor deze Cadweazle is een aanbouw bij het paviljoen gemaakt door Peter Hin, de vader van Naomi, die een timmerbedrijf heeft. Daar kan het wagentje, in de woorden van bestuurslid Joop Steenvoort, worden ‘vertroeteld’ en opgeladen.

Meer hierover vindt u in de Texel dit Weekend van deze week. Zie ook de website van SIGT.