Raadslid Leontine Verseput vertrekt

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Dinsdag 04 Mei 2021, 11:19 uur
958 x bekeken
CDA-raadslid Leontine Verseput maakte maandagavond bekend dat zij de gemeenteraad van Texel – en ook Texel zelf – gaat verlaten. Ze heeft een baan aanvaard als hoofd van de receptie op een waterresort in de omgeving van Giethoorn, waar ze ook dichter bij haar dochter kan zijn.

“Toen ik vier en een half jaar geleden de keuze maakte naar Texel terug te keren om mijn moeder te verzorgen, had ik niet gedacht nog eens van het eiland af te gaan”, schrijft ze in haar afscheidsbrief. “Echter gaandeweg de jaren op kamers wonen, en mijn droom over een ‘bed and breakfast’ aan banden gelegd te zien worden door een beleidsverandering, maakten dat ik mijn koers anders ging bekijken en ging bijstellen.”

Afscheid en opvolging
Verseput (58) treedt per 1 juli in haar nieuwe functie en zal in de laatste gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces, die van 7 juli, afscheid nemen. Ze heeft aangekondigd zich ook in de gemeente Steenwijkerland, waartoe Giethoorn behoort, beschikbaar te stellen voor de politiek. “En ik zal met regelmaat terugkomen naar ons mooie eiland met zijn karakteristieke mensen en kernwaarden”, besluit ze. Wie haar in de raad op zal volgen is nog niet bekend. Uitgaande van de kieslijst in 2018 zou Floor Roeper (24) de eerste gegadigde zijn.
Reacties (0)