Fietsster rijdt door na veroorzaken ongeval

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Woensdag 16 September 2020, 8:22 uur
1358 x bekeken
De politie is op zoek naar een vrouw, die dinsdagmiddag doorreed na het veroorzaken van een ongeval op het fietspad aan de Ruigedijk bij De Koog. Daarbij werd de bestuurster van een scootmobiel gewond.

Het ongeluk gebeurde rond halfvier. De bestuurster van de scootmobiel reed over het fietspad van de Ruigedijk nabij De Koog. Zij reed achter drie vriendinnen toen zij werden ingehaald door een vrouw op een elektrische fiets. Door de komst van een tegenligger heeft de inhalende mevrouw een stuurbeweging naar rechts gemaakt. Hierdoor werd het gezelschap afgesneden, kwam een vrouw ten val en heeft de vrouw op de scootmobiel een noodstop gemaakt.


Naar ziekenhuis
Door de noodstop is de bestuurster van haar scootmobiel gevallen. Zij is met onbekend letsel door de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Getuigen verklaarde dat de inhalende mevrouw is doorgereden. Het is niet toegestaan na betrokkenheid bij een verkeersongeval iemand in hulpeloze toestand achter te laten. Ook is het niet toegestaan na een ongeval het na te laten om gegevens achter te laten.

Signalement
De doorgereden vrouw is naar schatting vijftig tot zestig jaar oud, heeft kort grijs haar, droeg een wit T-shirt en reed op haar elektrische fiets in de richting van De Koog. De vrouw wordt bij dezen verzocht zich alsnog te melden (tel. 0900-8844). Wie iemand kent die aan dit signalement voldoet, kan dit melden door middel van hetzelfde telefoonnummer of dat van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Daarbij kan worden verwezen naar procesnummer 2020198164.
Formule 1-spel
Reacties (0)