Dennis verzilvert voorspellende gave

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Maandag 02 December 2019, 10:15 uur
2159 x bekeken
Met de finish van Lewis Hamilton vóór Max Verstappen kwam zondag niet alleen een einde aan het Formule 1-seizoen, maar ook aan het daarvan afgeleide spel in ons weekblad Texel Dit Weekend. De hoofdprijs ging naar Dennis van der Wilde met 1801 punten. Piet Bonne won met 1659 punten de tweede prijs en Claudia Arnout werd derde met 1623 punten.

Lezers konden voorafgaand aan elke Grand Prix voorspellen, wie de winnaar zou worden, welke coureur van ‘pole position’ mocht starten en wie het eerst zou uitvallen. De namen moesten worden gezocht in de advertenties van de sponsors van deze competitie.


Grand finale
Zondag was de finale van het spel in het goed gevulde Café Mans, waar de Grand Prix van Abu Dhabi op beeldschermen kon worden gevolgd. Een sensationele race werd het niet, maar er was nog een spannend element aan het spel toegevoegd. Deelnemers konden door hun aanwezigheid in het café extra punten verdienen. Degenen die om half twee binnen waren kregen honderd punten en aan wie om twee uur present waren werden nog eens honderd punten toegekend. Spelers met ambitie konden op die manier tweehonderd punten extra binnenhalen.

Klassementsleider afwezig
Dit extraatje bleek van doorslaggevende betekenis, want de mysterieuze klassementsleider, die meedeed onder de naam ‘Bob McFluffy’, was zondagmiddag niet aanwezig en de nummers 2 tot en met 4 volgden op korte afstand. Zij waren wel present in café Mans en schoven daardoor een plaatsje op in het klassement.

Rijlessen en rijbewijs
De hoofdprijs die Dennis van der Wilde mocht ophalen was een symbolische cheque voor rijlessen en een rijbewijs, ter waarde van 1600 euro; deze was beschikbaar gesteld door Rijschool Kaandorp/uwiltrijles.nl. Circuitpark Karting Texel had een tegoedbon voor 200 euro uit voor de tweede prijs uitgeloofd en die werd gewonnen door Piet Bonne. Claudia Arnout won een diner voor twee, geschonken door eetcafé Op de Steenenplaats.

Volgend jaar weer
Behalve de al genoemde prijzensponsors werd deze actie mede mogelijk gemaakt door Casper de Graaf, De Texelse Stoffeerders, Garage Westend, Café Mans, Garage Dros en restaurant Isola Bella. Volgend jaar komt er zeker weer een Formule 1-spel van Texel Dit Weekend, wellicht in een iets aangepaste vorm. Het wordt een bijzonder seizoen, want voor het eerst sinds jaren is er, op 3 mei, ook weer een Grand Prix in Zandvoort. En zal het Max Verstappen lukken Lewis Hamilton naar de kroon te steken?

De eerste wedstrijd in het Formule 1-seizoen van 2020 is de Grand Prix van Australië op 15 maart. Houdt u de krant maar in de gaten!
Formule 1-spel
Reacties (0)