Texelse schaap: onmisbaar deel van het Texelse landschap?

Door Elisabeth Waverijn
Gepubliceerd: Woensdag 06 November 2019, 17:24 uur
1237 x bekeken
Vorige week was de eerste bijeenkomst in het kader van de oprichting van Vereniging Schapeneiland Texel. In de gemeentelijke beleidsnota ‘Natuur en Landschap’ wordt het belang van het Texelse schaap in het landschap genoemd en ook de noodzaak om tot een goede afzet te komen van Texels lamsvlees. Hiervoor heeft de gemeente een bedrag van € 40.000 beschikbaar gesteld.


Cor Boschma van Slachtbedrijf Texel, heeft met een aantal schapenhouders en adviseurs het initiatief genomen om een werkgroep te starten, om zo in aanmerking te kunnen komen voor de gemeentelijke financiële ondersteuning. “Dat de schapenhouders op steun en begrip kunnen rekenen van wethouder Hennie Huisman is duidelijk geworden tijdens de vergadering van vorige week. De wethouder geeft aan dat de huidige regelgeving en de vele arbeid het voor jonge boeren minder aantrekkelijk maakt om schapenhouder te worden. Dit heeft haar zorg. Volgens haar is het Texelse schaap een onmisbaar onderdeel van het Texelse landschap”, laat de werkgroep weten.

De belangrijkste doelstelling van de werkgroep is voorlopig vastgesteld op: behoud van schapen en lammeren in de weiden, op dijken en in natuurgebieden, als duurzame bijdrage in landschapsbeheer en toerisme. De redactie is benieuwd wat onze lezers vinden. Vandaar de vraag deze week: is het Texelse schaap een onmisbaar onderdeel van het Texelse landschap?

Stemmen kan de komende week in de poll op Texel-Plaza.nl. Uw stem onderbouwen? E: redactie@texelsemedia.nl.
Formule 1-spel
Reacties (1)