Texel bij Friesland: goed idee?

Door Elisabeth Waverijn
Gepubliceerd: Woensdag 30 Oktober 2019, 15:24 uur
2202 x bekeken
Op verschillende plekken op het eiland zijn er Friese vlaggen en leuzen te zien. Meerdere Texelse boeren kunnen zich niet verenigen met het strenge stikstofbeleid dat de provincie Noord-Holland voorstelt. De provincie Friesland is daarentegen niet van plan om een strenger beleid in te voeren. Daarom is er een petitie gestart om het idee aan te kaarten om Texel onderdeel van Friesland te maken.


De petitie ‘Houdt NH de hakken in het zand, gaan wij naar Friesland’ had woensdag al 3374 stemmen. Er zijn 5000 stemmen nodig om de zaak aan te kaarten bij de provincie. De organisatie van de petitie meldt: “In Den Haag is men van plan landbouw in te ruilen voor ruimte om te bouwen, vliegen en racen. De provincie Noord-Holland gaat een stapje verder en wil nog strengere stikstofregels invoeren. De provincie Friesland heeft wel het lef gehad om de landbouw tegemoet te komen en de regels terug te draaien. Daarom zijn wij als platteland van Noord-Holland een burgerinitiatief gestart om ons af te scheiden van de steden en aan te sluiten bij Friesland.”

De redactie is benieuwd wat onze lezers van dit initiatief vinden. Vandaar deze week de vraag: Texel bij Friesland: een goed idee?

Stemmen kan de komende week in de poll op Texel-Plaza.nl. Uw stem onderbouwen? E: redactie@texelsemedia.nl.
Formule 1-spel
Reacties (1)