BELEEF TEXEL, TEXEL-PLAZA
154196x bekeken
Vlakbij het duindorp Den Hoorn, vind je Novalishoeve. Op de boerderij zaaien, harken, wieden, melken, oogsten, koken en bakken onze boer, tuinman, kok, bewoners en vrijwilligers er op los. Onze boerderij heeft een dagcafé, kaasmakerij, eetbare tuin, winkel en ijsatelier.
Trakteer jezelf op de boerenburger (100% Novalishoeve) in ons dagcafé, bestel nog een cappuccino op het terras van onze eetbare tuin en krijg een krul in je staart, net als onze biggen. Elke dag maken we hier de allerlekkerste broden, taarten, ijsjes, kazen, soepen, melk en yoghurt.
Het landbouwbedrijf heeft een oppervlakte van +/- 40 ha. Het is een gemengd bedrijf met veeteelt, akkerbouw, grasklaverweides en tuinbouw. Wij werken volgens de biologisch-dynamische landbouwmethode, waarvan de basis ontstond rond 1924 op aanwijzingen van Rudolf Steiner.
Kom langs op onze hoeve en baan je een weg door een zee van veldkruiden en klaprozen. Speel verstoppertje in de stal of doe eens lekker wild in de natuurlijke speeltuin. Knuffel een koe en zie de zonnestralen in ons hooi! En vergeet onze groentetuin niet, biologisch & dynamisch.
Novalishoeve biedt zorg aan jongeren met een psychiatrische zorgvraag en/of een verstandelijke beperking. De Novalishoeve is een onderdeel van Queeste - Centrum voor Antroposofische Zorg. Queeste maakt deel uit van de Raphaëlstichting.
Wij bieden tevens een unieke locatie voor vergaderingen, cursussen, presentaties of andere bijeenkomsten. U huurt een mooie, lichte ruimte, met uitzicht op de koeienstal. Aanvullend verzorgen wij graag de lunch en/of een rondleiding. Tot ongeveer 25 personen kunt u bij ons terecht.
Op het boerenbedrijf zijn melkkoeien, schapen, kippen en geiten. Daarnaast is er een werkplaats waar kaas, kwark en pudding wordt gemaakt. Ook is er een groentetuin.
Zorgboerderij Novalishoeve
Hoornderweg 46
1797 RA Den Hoorn
T: 0222-319482

Openingstijden
In het hoogseizoen zijn onze openingstijden:
Maandag t/m zaterdag 10:30 uur tot 17:00 uur
Zondag gesloten