Agenda 28 december 2018

Diverse leden van kunstenaarsvereniging ZOUT doen mee aan de kunstroute, op 28 en 29 december van 11.00 tot 17.00 uur. De open ateliers zijn te herkennen aan de rode banier. Adressen zijn te vinden op de flyers die in het Kunstlokaal (bij de Kinderboerderij in Den Burg, Paelwerck 9) verkrijgbaar zijn. Ook staan de adressen op de website van Zout: www.zouttexel.nl. We hopen veel belangstellenden te begroeten, het is zeker de moeite waard.
Schuurverkoop bij Jaap Kooger: laatste keer! Tot en met 31 december dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur. Laagwaalderweg 40, De Waal.
De Oudheidkamer in Den Burg gaat deze kerstvakantie tijdens de winterstop vier middagen van 14.00 tot 17.00 uur open om iedereen de ouderwetse kerstsfeer te laten proeven. Het pittoreske museum is sfeervol verlicht en er worden leuke activiteiten georganiseerd. U kunt bijvoorbeeld oudhollandse gezelschapsspelletjes doen, gemberkoekjes en tulband proeven en vrijwilligers lezen mooie verhalen voor aan de keukentafel.
Kunstenaars uit Rijswijk (Arti-Shock) tonen samen met leden van kunstenaarsvereniging ZOUT hun bijzondere werken, schilderijen, beelden, fotografie en installaties in KunstLokaal ZOUT, hoek Abbewaal/Paelwerck in den Burg. De gehele maand september open op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 - 16.00 uur. Per keer wordt u ontvangen door één van de beeldend kunstenaars.
Klaverjasclub de Doormars houdt de jaarlijkse visdrive. Deze vindt plaats in dorpshuis ’t Skiltje te Oudeschild. De prijzenpot van de drive bestaat uit (verse en gerookte) vis. Inschrijfgeld: € 4,- per koppel. De avond begint om 20.00 uur.
Joris’ Kerstboom staat tot het einde van het jaar bij vele bibliotheken in het land, waaronder die van Texel. Gebaseerd op het televisieprogramma Joris’ Kerstboom, waarin presentator Joris Linssen bijzondere ontmoetingen heeft bij een kerstboom. Mensen komen langs, schrijven een wens of versieren een kaartje of kerstbal. Vervolgens zoeken ze een plekje in de boom. Het ophangen van de kerstballen, foto's en kaartjes leidt vaak tot mooie gesprekken. In de Texelse bibliotheek kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.
Lichtsculpturen van Lubbo de Graaf. Van 20 december t/m half januari te bewonderen op woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond van 18.00 tot 20.00 uur in de Hoornder Kerk in Den Hoorn. Vrij entree.
11.30 uur: De jutter vertelt stoere en sterke verhalen in de jutterij. 11.30-13.30 uur: Ontdek de opgedoken Jurk uit het Palmhoutwrak. 12.00-16.00 uur: Scheepslichtje maken, inloopworkshop. 13.30 uur: Winter aan boord, verhalen over leven op zee in barre kou. 13.30 uur: Kinderlezing Prof. Maarten van Bommel over bewaren en conserveren. 15.30 uur: Lezing voor volwassenen Prof. Maarten van Bommel over bewaren en conserveren. Museum Kaap Skil, Heemskerckstraat 9, Oudeschild.
12.00-13.30 uur: Strandvondstenkar. 14.00-15.30 uur: Zeelaboratorium open. Ecomare, Ruijslaan 92, De Koog.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.