Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/texelplaza.nl/httpdocs/includes/include_config_paths.php on line 17 Texel-Plaza

Agenda 27 oktober 2018

In de Bijenkorf in Oosterend (Mulderstraat 37) is van 16 t/m 27 oktober (m.u.v. 21 en 22 oktober) een expositie te zien van de hoedenmaaksters van Oosterend, Els en Ina. De titel van de expositie is 'De winter in aantocht'. Op de openingsdagen te bezichtigen van 10.30 tot 17.00 uur.
Een avontuur voor jong en oud in het klimpark van Klimmen EnZo op vakantiepark De Krim. Een 10 meter hoge toren met meer dan 30 hindernissen, vrije val, kitesurfbrug en tokkel. Info via I: www.klimmenenzo.nl of T: (0222) 317889. Deelname v.a. 1.30 meter. In de herfstvakantie (van 13 t/m 28 oktober) dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Laatste startmogelijkheid om 15.00 uur.
Vanaf de toren heb je overdag een prachtig uitzicht over Texel en de zee. Bij helder weer kun je kilometers ver kijken. Tijdens de Nacht van de Nacht is de toren ook 's avonds open, van 19.00 tot 22.00 uur. Je ziet de lichten van de huizen in de omgeving, de vuurtorens van Den Helder, Vlieland en Terschelling en her en der lichtjes van schepen op zee. Verder heel veel donker. Entree: € 4,50, inclusief een terugkom-kaartje voor de volgende dag.
Op Texel is het buiten de woonkernen ’s nachts nog echt donker. De nachtelijke duisternis is zelfs een van de kernwaarden van het eiland. Tijdens de Nacht van de Nacht, op zaterdag 27 oktober, wordt de duisternis gevierd. Met excursies, sterren kijken, zang en meer.
Vanaf 22.00 uur livemuziek in Café de Kuip in De Koog: Bluesselect.
Gratis kookdemonstratie (van 14.00-16.00 uur) met gebruik van keukenmachines en kookartikelen uit onze kookwinkel. Met de Siemens combi-stoomoven: rijzen en bakken van brooddeeg, stomen van groenten en aardappelen en meer. Nieuw is de Crockpot Express Multicooker: een elektrische snelkookpan en slowcooker in één. Kom gezellig kijken en proeven. Iedereen is van harte welkom! Keukencentrum/Kookwinkel Texel, Bernhardlaan 186, Den Burg. T: (0222) 312447. I: www.keukencentrumtexel.nl.
Om 19.30 uur start de Lichtjestocht door Den Burg. Neem een lichtje, kaarsje of lampion mee. Vanaf 19.00 uur verzamelen bij het Glazen Paleis in de Wezentuin. Deelname is gratis en er is warme chocolademelk met wat lekkers toe.
Tijdens deze gratis lezing en demonstratie door Jacqueline JImmink wordt een impressie gegeven van de ontwikkelingen van het specialistische vakmanschap handgraveren en de uitvoering wordt getoond. Aanmelding voor de demonstratie en lezing (via E: info@jacquelinejimmink.com) is verplicht vanwege het beperkte aantal plekken. Van 15.00 tot 16.00 uur. Locatie: Vogelenzang 19 in Den Burg.
Ga met Vogelwerkgroep Texel op een ‘nachtelijke’ vogelexcursie langs de Mokbaai en de Horsmeertjes. Het is vaak verbazend hoeveel vogels te horen zijn ook al is er niets of niet veel te zien. We rekenen op de geluiden van o.a eenden, steltlopers en overtrekkende zangvogels in een verder indrukwekkende stilte. De start is om 20.00 uur bij het vogelwachtershuisje aan de Mokweg. Gratis voor leden en niet-leden.
| 1 2 3 | volgende > | >>
Resultaten per pagina:
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.