Agenda 24 december 2018

Kom gezellig snuffelen bij de kerstspulletjes in en rond de D.H.Z. zaak van Van der Vis, Maricoweg 6, Den Burg. U vindt hier allerhande tweedehands goederen, waarvan de opbrengst bestemd is voor hulptransporten van Texel naar Oost-Europa. U kunt terecht van 10.00 tot 13.00 uur. Ook kunt u hier terecht voor het inleveren van kleding, schoenen en beddengoed, bestemd voor Roemenië en Moldavië.
Joris’ Kerstboom staat tot het einde van het jaar bij vele bibliotheken in het land, waaronder die van Texel. Gebaseerd op het televisieprogramma Joris’ Kerstboom, waarin presentator Joris Linssen bijzondere ontmoetingen heeft bij een kerstboom. Mensen komen langs, schrijven een wens of versieren een kaartje of kerstbal. Vervolgens zoeken ze een plekje in de boom. Het ophangen van de kerstballen, foto's en kaartjes leidt vaak tot mooie gesprekken. In de Texelse bibliotheek kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.
Van 19.00 - 20.00 uur is er in de Waddenkerk in de Cocksdorp (Kikkerstraat 85) een gezellige kerstsamenkomst. Er worden kerstliederen gezongen bij de kerstboom en kinderen voeren een kerstmusical uit. Na afloop is er in het gebouwtje naast de kerk chocolademelk en glühwein.
Om 19.00 uur begint de traditionele herdertjesviering in de RK kerk in Den Burg (Molenstraat) m.m.v. de Jozefschool. Leerlingen hebben de kerstmusical 'De herberg zit vol' ingestudeerd en zullen deze opvoeren. U bent allen, jong en oud, van harte welkom om deze viering bij te wonen.
De Oudheidkamer in Den Burg gaat deze kerstvakantie tijdens de winterstop vier middagen van 14.00 tot 17.00 uur open om iedereen de ouderwetse kerstsfeer te laten proeven. Het pittoreske museum is sfeervol verlicht en er worden leuke activiteiten georganiseerd. U kunt bijvoorbeeld oudhollandse gezelschapsspelletjes doen, gemberkoekjes en tulband proeven en vrijwilligers lezen mooie verhalen voor aan de keukentafel.
Op initiatief van Bram van Dijk en Jan Nieuwenhuis van het Luchtvaart- en oorlogsmuseum Texel worden door schoolkinderen en vrijwilligers kaarsjes geplaatst bij de oorlogsgraven van het Gemenebest (de Commonwealth War Graves) op het kerkhof aan de Kogerstraat in Den Burg, ter nagedachtenis aan de gesneuvelde militairen die hier begraven liggen. Het aansteken en plaatsen van de kaarsjes begint vlak voor zonsondergang, vanaf 16.15 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken en/of mee te helpen.
11.30 uur: De jutter vertelt stoere en sterke verhalen in de jutterij. 13.30 uur: Winter aan boord, verhalen over leven op zee in barre kou. Museum Kaap Skil, Heemskerckstraat 9, Oudeschild.
Vandaag is weer de kinderkerstviering in de Maartenskerk in Oosterend. Kinderen van de basisschool voeren een leuk toneelstuk op getiteld: “Gods Herbergier”. Het gaat over de jonge Thirza die in de herberg graag wil meehelpen, maar overal in de weg loopt, maar dan op een idee komt. Tijdens de kerstviering zullen een aantal kerstliederen gezongen worden. Iedereen is van harte welkom om van 17.00–18.00 uur te komen kijken en mee te zingen.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.