Agenda 22 december 2018

Joris’ Kerstboom staat tot het einde van het jaar bij vele bibliotheken in het land, waaronder die van Texel. Gebaseerd op het televisieprogramma Joris’ Kerstboom, waarin presentator Joris Linssen bijzondere ontmoetingen heeft bij een kerstboom. Mensen komen langs, schrijven een wens of versieren een kaartje of kerstbal. Vervolgens zoeken ze een plekje in de boom. Het ophangen van de kerstballen, foto's en kaartjes leidt vaak tot mooie gesprekken. In de Texelse bibliotheek kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.
De winkel van Zuivelboerderij Texel is geopend op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur. Zaterdagmiddag is de openingstijd gecombineerd met de melktijd, zodat u voor of na uw bezoek aan de winkel ook een kijkje bij het melken kunt nemen. Boeren Evert, Corine en Dirk vertellen u graag wat meer over het werk dat ze doen. De winkel vindt u op boerderij Molenzicht, Schorrenweg 39. I: www.zuivelboerderijtexel.nl.
Tijdens de gratis Kerstkookdemo - van 14.00-16.00 uur bij het Keukencentrum - maken we overheerlijke lekkernijen (o.a. Amarena kerstbonbons en warme glühweinbowl) voor de komende kerstdagen met behulp van diverse keukenapparatuur uit onze kookwinkel. Kom gezellig kijken en proeven. Iedereen is van harte welkom! Keukencentrum/Kookwinkel Texel, Bernhardlaan 186, Den Burg. T: (0222) 312447. I: www.keukencentrumtexel.nl.
Om 19.30 uur geeft het Koninklijk Texels Fanfarecorps een kerstconcert in het Eierlandsche huis in De Cocksdorp. De toegang is gratis.
Op het Waterplein in de Cocksdorp vindt vanavond in een verwarmde feesttent een Winterfeest plaats, georganiseerd door OVCE. Gone to the beach, Achter de rugediekzangers en Leon Laan samen met Allard de Rijk zullen de avond muzikaal begeleiden. Stichting Doen We sponsort het stamppot- en snertbuffet. Ook wordt de winnaar van de versierde tuinenwedstrijd bekendgemaakt worden. Voor Stichting Support Rob wordt er deze avond geld opgehaald.
Om 19.00 uur in De Toegift @Klif 12 in Den Hoorn: de try out van Theater Diner 'Passie, buitengewoon van binnenuit'. Driegangendiner afgewisseld met theater. Entree: € 44,50 (incl. diner).
Galerie Woodart opent de deuren voor publiek op 22 en 23 december van 12.00 tot 16.00 uur. Houten sculpturen en lampen gemaakt door houtkunstenaar/vormgever Piet de Bruin. Adres: Hoofdweg 90, De Cocksdorp. Info via E: info@texelwoodart.nl. Galeriebezoek op afspraak via Lia de Bruin, T: 0650879900.
Om 20.00 uur is er in Dorpshuis de Hof in De Koog bingo. Er zijn mooie prijzen te winnen. De opbrengst van deze bingo komt volledig ten goede aan Stichting Support Rob (www.supportrob.nl).
Van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek in de Drijverstraat in Den Burg: Coderjojo. Leer programmeren, website bouwen, apps ontwikkelen, games maken en nog veel meer. De toegang is gratis. Aanmelden is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via I: www.kopgroepbibliotheken.nl.
Lichtsculpturen van Lubbo de Graaf. Van 20 december t/m half januari te bewonderen op woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond van 18.00 tot 20.00 uur in de Hoornder Kerk in Den Hoorn. Vrij entree.
| 1 2 | volgende > | >>
Resultaten per pagina:
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.