Agenda 17 december 2018

Jorisí Kerstboom staat tot het einde van het jaar bij vele bibliotheken in het land, waaronder die van Texel. Gebaseerd op het televisieprogramma Jorisí Kerstboom, waarin presentator Joris Linssen bijzondere ontmoetingen heeft bij een kerstboom. Mensen komen langs, schrijven een wens of versieren een kaartje of kerstbal. Vervolgens zoeken ze een plekje in de boom. Het ophangen van de kerstballen, foto's en kaartjes leidt vaak tot mooie gesprekken. In de Texelse bibliotheek kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.
De gezondheid van paarden kan ernstig te lijden hebben door parasieten. Dierenarts Frank Gorter houdt voor alle paardenliefhebbers een lezing over dit onderwerp. Hij gaat in op de verschillende soorten parasieten en de gezondheidsproblemen die kunnen optreden. Hij legt uit hoe besmetting plaatsvindt en wat je eraan kunt doen om je paard zo goed mogelijk te beschermen. In de kantine van de Eagles Ranch (s.v.p. binnen schoenen uit!). Aanvang: 19.30 uur. Entree: Ä 10,- .
Kom gezellig snuffelen bij de kerstspulletjes in en rond de D.H.Z. zaak van Van der Vis, Maricoweg 6, Den Burg. U vindt hier allerhande tweedehands goederen, waarvan de opbrengst bestemd is voor hulptransporten van Texel naar Oost-Europa. U kunt terecht van 10.00 tot 13.00 uur. Ook kunt u hier terecht voor het inleveren van kleding, schoenen en beddengoed, bestemd voor RoemeniŽ en MoldaviŽ.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.