Agenda 16 maart 2019

Deze middag wordt georganiseerd door de Dialectgroep van de Historische Vereniging Texel i.s.m. Dialecten In Noord-Holland. De volgende dialecten zijn uitgenodigd: Blaricums, Egmonds (Derps), Huizers, Markers, Volendams, Westfries, Wierings, Zaans en Tessels. Marcel Plaatsman verzorgt een lezing: Overeenkomsten Tessels met andere dialecten? De middag begint om 13.20 uur en duurt tot 17.00 uur. Kaarten kosten € 7,50, incl. consumptie.
Kunstenaar Roel Brakenhoff toont op twee locaties zijn Texelse schilderijen: bij Nauta Boek (Parkstraat 38, Den Burg, geopend van ma t/m za) en in Strandpaviljoen Faro2 bij de vuurtoren in De Cocksdorp. Info via T: 06-20628159 of I: www.roelbrakenhoff.nl.
Vandaag vindt vanaf 17.00 uur in sporthal Ons Genoegen de jaarlijkse Rab ladies night plaats: een zaalvoetbaltoernooi speciaal voor dames die niet (meer) in competitie spelen. Iedereen is welkom om de voetbalsters te supporten. Wad Creatief is aanwezig voor knutselwerkjes, er is een FIFA-spel voor de liefhebbers en natuurlijk is de bar open. Voor de sporters komt SIDO dit jaar om de spieren soepel te houden. Kom gezellig langs!
Eigen werk van Texelse kunstenaar Daan van Loenhout, te zien op Genteweg 1, Oosterend. Workshops, schildervakantie en (privé)schilderles voor alle leeftijden. Actuele data via I: www.daanvanloenhout.nl of T: 06-19197840.
In het venster is een tulpenstructuur te zien van Marian Smit en Maurice Christo van Meijel. Daarnaast nieuwe houtdrukken van Grietje Postma en bronzen dieren van Arno Goossens. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is vanwege werkzaamheden aan de Brink beperkt open: in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur en van woensdag t/m vrijdag alleen op afspraak via T: 0641378884. I: www.galerieposthuys.nl
Toneelvereniging 't Amateurtje brengt om 20.00 uur de bekende komedie De Sunshine Boys in dorpshuis De Wielewaal in De Waal. Kaarten voor deze voorstelling kosten € 8,-, inclusief drankje aan de bar, en zijn te bestellen bij Petra Brans (T: 0222-312731_ of Karin Gaasbeek (T: 0222-313684) of via E: t.domhof@texel.com. Een kaartje kopen aan de zaal is eveneens mogelijk.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.