Agenda 12 december 2018

'Ouwe Sunderklaas' is een Texelse traditie die elk jaar op 12 december gevierd wordt. De kinderen gaan aan het eind van de middag verkleed en gemaskerd de straat op om te 'speulen'. Op humoristische wijze worden zaken aan de kaak gesteld die in dat jaar op het eiland voorgevallen zijn. De volwassenen speulen 's avonds. Daarna wordt het feest voortgezet in de cafés. Oudeschild: - De jeugd speult van 16.30 tot 17.30 uur in 't Skiltje. - De volwassenen speulen van 20.30 tot 22.15 uur op Ruyterstraat 35 en in de gymzaal. Den Hoorn: - De jeugd speult van 16.30 tot 17.30 uur in De Toegift @Klif 12, Klif 23 en in het Dorpshuis. - De volwassenen en OSG-jeugd speulen vanaf 19.30 uur in De Toegift @Klif12, Klif 23, het Dorpshuis en De Vermaning.
Joris’ Kerstboom staat tot het einde van het jaar bij vele bibliotheken in het land, waaronder die van Texel. Gebaseerd op het televisieprogramma Joris’ Kerstboom, waarin presentator Joris Linssen bijzondere ontmoetingen heeft bij een kerstboom. Mensen komen langs, schrijven een wens of versieren een kaartje of kerstbal. Vervolgens zoeken ze een plekje in de boom. Het ophangen van de kerstballen, foto's en kaartjes leidt vaak tot mooie gesprekken. In de Texelse bibliotheek kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.
Vanaf 16.00 uur Ouwe Sunderklaas in De Toegift @Klif 12 in Den Hoorn. Entree is vrij.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.