Agenda 10 oktober 2018

In de Dorpenronde van Texels Welzijn vertelt Hetty van Dijk over haar tijd op het Griekse eiland Lesbos, waar zij verantwoordelijk was voor de medische hulp in de verschillende vluchtelingenkampen en voor de veiligheid en het welzijn van vrijwilligers, die van over de hele wereld ondersteuning kwamen bieden. Vandaag in De Wielewaal in De Waal van 10.30-11.30 uur. Aanmelden via T: (0222) 312696 of E: welzijn@texelswelzijn.nl. Deelname is gratis.
In de bieb in de Drijverstraat in Den Burg is er een leuke ‘doemiddag’ in het kader van de Kinderboekenweek. Kinderen van groep 3 t/m 8 gaan knutselen en er zijn diverse spelletjes die ze samen kunnen doen. De middag begint om 15.00 uur en is gratis te bezoeken.
Het mooie witte kerkje van Den Hoorn bezichtigen? Dat kan! Er zijn tot eind oktober rondleidingen op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 11.00 en 16.00 uur (behalve op feestdagen of als het kerkje bezet is). Een mooie kans om in alle rust de bijzondere sfeer te proeven. De rondleidingen worden verzorgd vanuit kerkelijk centrum ‘De Hoeksteen’ (naast het kerkje).
In het achterste deel van de nieuwetijdswinkel Binnenlicht (Weverstraat 48, Den Burg) kunt u tot eind oktober schilderijen van Aukje de Haan bewonderen tijdens de openingstijden van de winkel. Haar werk wordt gekenmerkt door haar passie voor zeilen en water. Ze schildert met olieverf op zeildoek. E: info@binnenlicht.nl. Facebook: Binnenlicht. T: 06 16517752.
Van 13.30 uur tot 16.00 uur vinden de volgende ambachten plaats in het openluchtmuseum van Kaap Skil: - demonstratie nettenboeten. - de molenaars zijn aan het werk in de graanmolen. - kom kijken bij de scheepsmodelbouwer. - de smid stookt het vuur in de smederij hoog op. - verhalen uit het dorp Skil. Heemskerckstraat 9, Oudeschild.
Kom gezellig snuffelen in en rond de D.H.Z. zaak van Van der Vis, Maricoweg 6, Den Burg. U vindt hier allerhande tweedehands goederen, waarvan de opbrengst bestemd is voor hulptransporten van Texel naar Oost-Europa. U kunt terecht van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Kleding en andere goederen inleveren voor Roemenië en Moldavië is ook mogelijk.
Texel Samen Beter houdt vanaf 19.30 uur in De Buureton in Den Burg de jaarlijkse ledenvergadering. Leden van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. Sprekers: Jaquelien Dros (huisarts), Wouter Keijning: (fysiotherapeut) en Henri Venema (apotheker).
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.