Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/texelplaza.nl/httpdocs/includes/include_config_paths.php on line 21 Texel-Plaza

Agenda 5 november 2021

Beklim de monumentale, gietijzeren trappen naar het mooiste uitzicht van Texel. Eenmaal boven kun je het eiland en de omringende zee vanaf 47 meter hoogte bewonderen. Bij helder weer kijk je kilometers ver! Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Koop je ticket met tijdslot vooraf op I: www.vuurtorentexel.nl.
Beleef de leukste dag van je leven en ga mee zeehondjes kijken met de TX25. Met een kleine groep naar het natuurlijke leefgebied van de zeehonden, waar u ruim de tijd krijgt om de dieren - die gewend zijn aan onze boot - te bekijken en foto’s te maken. Duur: ongeveer 1,5 uur.Vertrek vanuit de haven van Oudeschild. Reserveren via T: 06-30829308 of I: www.texelsezeehondentocht.nl.
Wij verkopen Lams en Rundvlees van eigen boerderij. We zijn geopend van 10.00 - 12.00 uur. Of bel en bestel dan spreken we een tijd af dat u het kan komen halen. I: www.boerderijhoogvliet.nl, E: boerderijhoogvliet@kpnmail.nl.
Zin in een vers kopje thee? U bent dagelijks welkom om een gratis kopje thee bij ons te drinken in onze theebar, met prachtig uitzicht op de Roggesloot. Wij hebben meer dan 30 soorten thee en schenken iedere dag een andere smaak. Pier 53, Postweg 215 De Cocksdorp.
Als enige passagiersschip vaart De Vriendschap rond in dit uniek stukje noordelijke Waddenzee. Dankzij de rust in het gebied en de hoge, steile zandbanken, kruipen grote groepen zeehonden graag op de drooggevallen platen, om te genieten van de zon en rust. Ze zijn vertrouwd met het blauwe silhouet van De Vriendschap en het schip kan de dieren dicht benaderen. De tocht duurt 75 min. Volw.: € 15,00 / kinderen 3-10 jaar: € 11,00 Boek online! Voor actuele vertrektijden zie I: www.waddenveer.nl. Info via T: 06-13524734.
Koffie met een boekje! Iedere eerste vrijdag van de maand wordt in de bibliotheek om 10.30 uur onder het genot van een kopje koffie een mooi verhaal voorgelezen aan volwassenen. Een medewerker van de bibliotheek zoekt een mooie tekst uit. Het is leuk en gezellig, samen te luisteren. Het geeft ontspanning en is vaak aanleiding tot een gesprek. Deelnemen is gratis. Aanmelden is niet nodig.
Onder deze titel organiseert Volkssterrenwacht De Jager een lezing, die wordt gegeven door Jan de Leeuw. Aanvang 20.00 uur in de Sterrenzaal van Ecomare. Toegang kost € 5,- maar donateurs en OSG-leerlingen hebben vrij entree. Coronacheck vereist, evenals aanmelding op www.oriontexel.nl.
Profiteer van de laatste koopjes van de Finale van de Uitverkoop van de Snuffelmarkt op Maricoweg 6 in Den Burg t.o. Jysk. Geen Pin. Van 10.00 uur tot 16.00 uur. De opbrengst is voor de kosten van het hulptransport dat in november wordt klaar gemaakt door de vrijwilligers van de Stichting Hulp Oost-Europa Texel.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.