Agenda 2 november 2019

Kom een kijkje nemen in het onlangs geheel gerenoveerde Luchtvaart- en Oorlogsmuseum nabij De Cocksdorp. Het museum waarin de Texelse luchtvaartgeschiedenis en de Tweede Wereldoorlog op Texel centraal staan. Dit jaar zijn er twee nieuwe thema's: Atlantic Wall en de Georgische Opstand. Het museum is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. Postweg 126. Zie I: www.lomt.nl.
Vanaf 19.00 uur in De Toegift @Klif 12 in Den Hoorn: Theater Diner 'Passie, buitengewoon van binnenuit'. Een driegangendiner afgewisseld met theater. Entree: € 47,50 (incl. diner).
Ervaar van 8.30-9.45 uur Yin Yoga in Yogacentrum De Aleph (Weverstraat 54, Den Burg). Ervaring met yoga is niet nodig. Trek makkelijk zittende kleding aan. Aanmelden en/of meer info via E: info@senso2assist.nl, Facebook: senso2assist of T: 0650455717.
Kom helpen op de landelijke natuurwerkdag in het Nationaal Park Duinen van Texel. Dit jaar doet Texel mee met twee locaties: Bij de Korverskooi, een eendenkooi vlakbij De Koog, is er sinds kort een enthousiaste groep vrijwilligers actief die zich inzet voor het herstel en onderhoud van de eendenkooi. Je kan vandaag deze groep helpen met het onderhoud aan de paden, rietmatten en vangpijpen. De werkgroep prunussen van IVN zet zich in om de Texelse duinen vrij te maken van de Prunus Serotina (Amerikaanse vogelkers). Kleine planten worden uitgespit en grotere struiken gesnoeid. De groep gaat aan de slag in De Dennen en ben je van harte welkom om te komen helpen. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl.
Het Texelse Sinterklaasboek Sint op Texel – Het pakjesavontuur’ komt aan. Michiel Uitdehaag, de Burgemeester van Texel, zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. De overhandiging vindt plaats tijdens de boekpresentatie in Nauta Boek en start om 15.00 uur. Alle geïnteresseerden zijn welkom.
JMJ Ambachtsatelier in het hartje van Den Burg op Texel houdt van 14.00 tot 17.00 uur een open atelier. Vakvrouw Jacqueline Jimmink laat tijdens een demonstratie zien hoe op authentieke en ambachtelijke wijze metaal wordt gedecoreerd: handgraveren en emailleren. Kom, Kijk en maak je eigen hanger in de mini workshop. Graag reserveren via T: 0623444297 of E:info@jacquelinejimmink.com.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.