NIEUWS, TEXEL-PLAZA

Meerderheid wil horeca dicht op middernacht

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Woensdag 15 September 2021
635 x bekeken
Met ingang van zaterdag 25 september wordt er weer wat meer mogelijk in de samenleving, al werpt de verplichte coronacheck nog altijd wel een drempel op voor sommigen en is de horeca daar niet gelukkig mee. En na middernacht moeten alle cafés, discotheken en restaurants hoe dan ook dicht. Nog steeds. We legden onze lezers vorige week de vraag voor, of dat laatste ook zo moet blijven als er helemaal geen coronabeperkingen meer zijn. 232 mensen reageerden erop. 59% is voor sluiting op middernacht; 25% omdat er dan op straat minder ongeregeldheden zullen zijn, 24% vindt het prettig voor de nachtrust in de omgeving en 10% wijst op de schade van alcoholgebruik voor de volksgezondheid; hoe minder, hoe beter.

Nekslag? Blijft over 41%, die middernacht een te vroeg sluitingsuur vindt voor de horeca. 27% vreest dat het voor veel cafés de nekslag gaat betekenen, 9% zegt dat het wel meevalt met de ongeregeldheden en 5% vindt dat de omwonenden van horecabedrijven niet moeten zeuren.

Meer ellende? Er bereikten ons buiten de poll om nog andere reacties. Bijvoorbeeld deze: “Bij een vroege sluiting van cafés en discotheken zal echt niet minder alcohol worden gedronken. Dan gebeurt het op straat, in de Dennen, in de duinen of op het strand en komt er nog veel meer ellende van.”