Afbeelding

POLL: Moet Molenkoog langer openblijven?

Laatste nieuwsberichten
Zwembad Molenkoog is eerder deze week gesloten voor de winter. Het seizoen is voorbij. Een groep vaste gebruikers van het buitenbad had de gemeente verzocht het bad ruim twee weken langer open te houden, tot 1 oktober. Het was organisatorisch niet meer te regelen en er waren ook hoge kosten aan verbonden. Te hoog, in elk geval, naar het aantal baantjeszwemmers, oordeelde het college.

De gebruikers willen het seizoen graag met zes weken verlengen. Vier weken eerder open – begin april – en twee weken later dicht. De extra kosten zijn geschat op 53.000 euro, terwijl de gemeente jaarlijks al ruim drie ton op Molenkoog toelegt. De noodzaak van het leren zwemmen en het in beweging houden van mensen wordt dan ook niet betwist. Maar als de gemeenteraad het anders wil, moet het extra bedrag op de jaarlijkse begroting worden gezet.

Wat vindt u? Moet de Molenkoog zes weken langer open? Of gaat dat te veel in de papieren lopen? Reageer in onze poll van deze week! Wilt u er meer over kwijt, gebruikt u dan de knop ‘Reageren’ onder dit artikel. Reageren kan tot en met dinsdag.