Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/texelplaza.nl/httpdocs/includes/include_config_paths.php on line 17 Texel-Plaza
NIEUWS, TEXEL-PLAZA

Ook Waddenfonds steunt TESO-paviljoen

Door Texelse Media
Gepubliceerd: Woensdag 15 September 2021
813 x bekeken
Opnieuw kan de vlag uit bij Maritiem- en Juttersmuseum Flora. Het Waddenfonds heeft een financiŽle bijdrage toegezegd voor de museale inrichting van het TESO-paviljoen. Blikvanger daarvan wordt het stuurhuis van de voormalige dubbeldekker Schulpengat. Er komt een tentoonstelling in en voor bezoekers met zeebenen een spannende experience. Museum Flora presenteert de bezoekers straks, in het van ver herkenbare TESO-paviljoen, een multimediale familietentoonstelling over Texels Eigen veerdienst. Aan de hand daarvan kunnen de bezoekers beleven hoe de eilanders ruim honderd jaar geleden hun eigen veerboot kochten, zodoende baas op eigen eiland werden en ervoor zorgden dat de overtocht niet langer een belemmering vormde, maar juist mogelijkheden bood voor Texel en Texelaars.

50.000 euro erbij Dinsdag maakte het Waddenfonds bekend Ä 50.000 beschikbaar te stellen voor de tentoonstelling. Na STIFT, het Nederlands Binnenvaartbureau en het Texelfonds is het Waddenfonds de vierde partij die definitief een financiŽle bijdrage heeft toegezegd. Er zijn nu vier partijen die vanuit een verschillende achtergrond en expertise hun steentje bijdragen. Daarmee is de multimediale beleving in het TESO-paviljoen weer een stapje dichterbij gekomen.

Voor de volgende zomer open Museum Flora, TESO, een architect en een tentoonstellingsontwerper zijn momenteel druk doende met de uitwerking van het plan. Als alles meezit kunnen voor de zomer van 2022 de deuren van het paviljoen open voor publiek.