Archieffoto: Texelse Media
Archieffoto: Texelse Media

Gemeente gaat niet mee in landelijk beleid strandpaviljoens

Laatste nieuwsberichten
Deze winter mogen niet-jaarrond strandpaviljoens in Nederland op het strand blijven staan. De kosten die ze normaal maken voor het afbreken hoeven deze ondernemers dit jaar niet te maken. Dat schrijven de ministers Van Nieuwenhuizen en Ollongren aan de Tweede Kamer. Een besparing die de schade door Corona enigszins moet beperken.

Gemeente Texel is niet van plan het geldende beleid over de (tijdelijke) strandpaviljoens aan te passen. Net als alle andere jaren moeten deze paviljoens gewoon worden afgebroken voor de winter en mogen eigenaren hun toko niet voor één keer laten staan. Ongeacht de versoepeling vanuit de landelijke politiek.

De gemeente beargumenteerd dat het laten staan mogelijk een precedent zou scheppen voor de komende jaren, de tijdelijke paviljoens zouden dan net als de jaarrond paviljoens ook het hele jaar open moeten zijn en aan dezelfde regels moeten voldoen. Bovendien wordt bij storm voor meer schade en rommel gevreesd.

Onze vraag deze week aan de lezers is: vindt u het terecht dat de (tijdelijke) strandpaviljoens op Texel deze winter niet op het strand mogen blijven staan?