NIEUWS, TEXEL-PLAZA

Tostilaan komt er, áls de gemeenteraad akkoord is

Door Frank Grootemaat
Gepubliceerd: Woensdag 28 Mei 2014
2282 x bekeken
De verbindingsweg tussen de Haffelderweg en de Slingerweg in Den Burg mag de naam ‘Tostilaan’ dragen, als het aan B&W ligt.

De gemeenteraad zal zich binnenkort uitspreken over het voorstel om bij de naamloze straat een straatnaambord te plaatsen.

Aanleiding hiervoor is ’n burgerinitiatief van enkele scholieren van OSG De Hogeberg. In april lanceerde een groep leerlingen het initiatief om de weg tussen het raadhuis en StayOkay om te dopen tot Tostilaan.

De achtergrond van dit streven: eens in de week houden ze een zogeheten tostidag.

Elke donderdag rennen de OSG’ers in de grote pauze langs deze straat naar het huis van een van de leerlingen. Daar staat dan een grote schaal dampende tosti’s op hen te wachten.

B&W stellen voor dat de groep scholieren in overleg met de dorpscommissie van Den Burg een straatnaambord mogen plaatsen.

“De gemeente waardeert de betrokkenheid van scholieren bij de praktijk van het openbaar bestuur.” “Het is niet strikt noodzakelijk om dit stuk straat een naam te geven”, aldus B&W.

“Daarom is gekozen voor de oplossing zoals die ook getroffen is bij de benaming van de gloppen in Den Burg.”

De formele, ingewikkelde procedure om de straat ’n naam te geven, wordt niet gevolgd, maar er mag wel een naambord komen.