Scène uit 'The promised land'
Scène uit 'The promised land' Foto:

THE PROMISED LAND en GODZILLA X KONG


Volop films, voor iedereen wat, in Cinema Texel, ook in het Paasweekeinde. In de monumentale bioscoop in Den Burg deze week twee nieuwe films, namelijk 'The promised land' en 'Godzilla X Kong: The new empire'. 

'The promised land' is alleen toegankelijk voor wie zestien jaar of ouder is. Het verhaal speelt zich af in 1755 in Denemarken. Kapitein Ludvig Kahlen heeft zichzelf als doel gesteld de ongetemde Deense heide leefbaar te maken, om in naam van koning Frederik V een kolonie te bouwen. In ruil hiervoor verwacht hij een koninklijke titel met bijbehorende eer en rijkdom. Kahlen heeft er echter al snel een vijand bij. Volgens de meedogenloze landeigenaar Frederik de Schinkel is het stuk grond namelijk al in zijn bezit. Wanneer De Schinkel ontdekt dat twee van zijn arbeiders zijn ontsnapt om zich bij Kahlen aan te sluiten, zweert hij wraak. Kahlen laat zich niet intimideren en gaat de strijd aan, waarbij hij zowel zijn eigen leven als dat van zijn opkomende gemeenschap op het spel zet.

Seniorenmiddag

Dit is ook een van de twee films, die dinsdag worden vertoond op de Seniorenmiddag. De andere is 'Wicked little letters'. Daarin wordt het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk uit naar de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose, die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Dan slaan wat vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen.

Episch gevecht

Ook nieuw is 'Godzilla X Kong: The new empire'. Het epische gevecht gaat verder. Na de sensationele krachtmeting van de titanen 'Godzilla vs. Kong' gaan de twee nu een nieuw avontuur aan, waarin de machtige Kong en de angstaanjagende Godzilla het opnemen tegen een van onder het aardoppervlak afkomstige dreiging die hun bestaan – en dat van de mensheid – op het spel zet. In 'Godzilla x Kong: The new empire' ontdekken we meer over de geschiedenis van de titanen en de geheimen van Skull Island en zijn we getuige van de mythische strijd die bijdroeg aan het ontstaan van deze buitengewone wezens, die hun lot voor altijd aan dat van de mensheid hebben verbonden.

Verder draaien nog de hooggeprezen films 'The great excaper' met Michael caine en Glenda Jackson, 'De terugkeer' met Martin van Waardenberg en Leny Breederveld, 'Dune: part two', de documentaire 'Vogels kun je niet melken' en voor de jeugd de animatiefilms 'Katak, de dappere beloega', en 'Kung Fu Panda 4'.

Wil je meer weten over dit programma en het verhaal achter de films, kijk dan op www.cinematexel.nl.

Godzilla X Kong (Foto: Daniel McFadden)