Zomertijd!

In het komende weekeinde is het niet alleen Pasen, ook gaat de zomertijd in. Dat betekent dat in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart de klok om 02.00 uur één uur vooruit zal worden gezet. De nacht wordt dus een uur korter. Over zeven maanden, in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober, wordt de klok weer een uur teruggezet.


De zomertijd werd ingesteld in 1977, met de bedoeling langer van het daglicht gebruik te kunnen maken.


Wat leeft 'Achter de Rügediek'?

Achter de Rügediek is de 'polderdorpskrant' voor en over De Cocksdorp en de polders Eierland en De Eendracht. De digitale krant bevat artikelen en foto’s van het heden en verleden van het gebied en zijn bewoners. Nummer 5 van jaargang 37 is dezer dagen uitgekomen.

Sinds januari 2022 is de krant digitaal te lezen op de website www.achterderugediek.nl. Dit kan met een computer, een tablet of een smartphone; een loginaccount is niet nodig. Lees onder andere meer over de giervalk en over Pieter en Marjet Langeveld. Jaap Boon schrijft een verhaal in de rubriek “Sommar wat” en Karla van Rooijen kijkt naar de lente. Chiel de Graaf haalt herinneringen aan de oorlog op en een unieke foto uit 1935 van de Duinweg is ook niet te missen.


Cursus Klik & Tik in bibliotheek Texel

Er is weer plaats voor nieuwe deelnemers bij de computercursus Klik & Tik die de bibliotheek biedt aan mensen die geen of weinig ervaring hebben met het gebruik van een computer of internet.

Onderwerpen die in deze cursus aan bod komen zijn onder andere: de computer aan- en uitzetten, inloggen, typen, de basis van het e-mailen en het gebruik van internet. Op filmpjes wordt getoond hoe het werkt en daarna kunnen de cursisten zelf gaan oefenen. Ze worden begeleid door deskundige vrijwilligers. Afhankelijk van de ervaring van de deelnemer wordt bekeken op welk niveau ingestapt kan worden.


Zes bijeenkomsten

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten op maandagochtend van 10.30 tot 12.00 uur. De eerste bijeenkomst is op maandag 8 april. De volgende zijn op 15, 22 en 29 april en 6 en 13 mei. De cursus wordt gegeven op computers van de bibliotheek, maar een eigen laptop of tablet meenemen om te oefenen kan ook. Het is mogelijk een koptelefoon van de bibliotheek te gebruiken maar eigen oortjes mogen worden meegenomen.


Deelname aan de cursus is gratis. Inschrijven kan aan de balie in de bibliotheek of door even te bellen, tel. (0222) 312743.