Afbeelding
Foto:

Charlotte Glorie zingt in Maartenskerk

Met haar programma Op het gevoel treedt Charlotte Glorie op zaterdag 20 april op in de Maartenskerk te Oosterend. De voorverkoop begint aanstaande maandag. 

Voor wie het aandurft zich een spiegel te laten voorhouden en verder te kijken dan zijn of haar neus lang is deze voorstelling een aanrader. De blinde kleinkunstenaar Charlotte Glorie verrast met haar optreden door haar originele kijk op het leven, het geloof en de maatschappij. Uit haar luisterliederen en conferences spreekt een groot inlevingsvermogen in mensen en situaties die zo gauw ‘anders’ genoemd worden.


Tragikomisch

Zo daagt zij de mensen in de zaal ertoe uit te delen in wat hen raakt en bezighoudt. In haar programma wisselen de onderwerpen elkaar in hoog tempo af. Bijvoorbeeld: het tragikomische relaas van een overspannen schooljuf, een verhaal over een bijzondere ontmoeting met twee daklozen, een inkijkje in de soms hilarische situaties waarin zij als blinde tijdens het reizen verzeilt, een absurdistisch lied over de toekomst van de zorg en een Afrikaans klinkend lied over een in Nederland wonende vluchteling. Charlotte Glorie schrijft al haar teksten en melodieën zelf en begeleidt zichzelf aan de piano.


Onverwachte wendingen

De muziek van al haar liederen ligt goed in het gehoor en is tegelijk verrassend. Haar teksten zitten vol woordspelingen en onverwachte wendingen. Charlotte verzorgt zo’n veertig voorstellingen per jaar voor publiek in kerken, congrescentra, verenigingsgebouwen, zorginstellingen en kleine theaters. Elk optreden is uniek, omdat ze het leuk vindt in te spelen op reacties vanuit de zaal en op de situatie van het moment. Na haar optreden zijn haar cd’s Op het gevoel, Geen probleem en Als het weer kan, evenals haar verzamelbundel Zoals Zij verkrijgbaar, als aandenken aan deze bijzondere, afwisselende avond.


Zaterdagavond 20 april, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur met koffie/thee in de Maartenskerk in Oosterend. Kaarten kosten € 10,- per stuk en zijn verkrijgbaar vanaf 25 maart in de slagerij van Rob en Meta Maas in Oosterend, in de boekhandel Het Open Boek in Den Burg, en wellicht nog op de avond zelf bij de ingang van de kerk.