De Vogelfiets wordt uitgeprobeerd
De Vogelfiets wordt uitgeprobeerd Foto: Mathilde de Jong

Met vroegere bierfiets naar de vogels

Natuur

Deze week begint Klaas de Jong van Calidris Vogelsafari’s met een nieuw project, de Vogelfietssafari. Met behulp van een gerenoveerde voormalige bierfiets leidt Klaas deelnemers al fietsend rond langs een mooi natuurgebied. Onderweg vertelt hij hun van alles over de vogels die ze dan tegenkomen.

De biertap, waarmee deze groepsfiets was uitgerust, is er tijdens de renovatie niet weer ingezet. In plaats daarvan serveert Klaas tijdens deze gezamenlijke fietstocht koffie, thee en limonade aan de deelnemers.

Maximaal vijftien

De excursiegangers kunnen op deze manier op een zeer duurzame manier van de natuur genieten en doen ook nog aan lichaamsbeweging. Er kunnen er maximaal twaalf meetrappen en kinderen die jonger zijn dan acht jaar kunnen plaatsnemen op een bankje achterop. Dat laatste kan ook gelden voor volwassenen die niet kunnen of willen fietsen. In totaal kunnen er vijftien mensen mee. Onderweg wordt af en toe afgestapt om de vogels ook door een telescoop te kunnen bestuderen en na anderhalf uur worden de deelnemers weer bij het beginpunt afgeleverd.

Naast de fietstochtjes blijven ook de populaire Vogelsafari’s met de bekende Vogelsafaribus nog steeds beschikbaar voor halve en hele dagen. Deze zijn te boeken op de website www.vogelsoptexel.nl.