Kunstwerk van Juul Molenaar
Kunstwerk van Juul Molenaar Foto: aangeleverd

Kunst op Texel, drie kunstroutes over het eiland

Kunst & cultuur

Onder de vlag van de stichting Texel Cultuureiland wordt ook in dit zomerseizoen, voor de vijfde keer, de manifestatie Kunstzomer gehouden. Daarvoor is een nieuwe naam bedacht, Kunst op Texel 2024.

Deze is begonnen in april, loopt tot en met oktober en bestaat uit drie kunstroutes over het eiland. Op 28 plekken zijn kunstwerken te bewonderen, per adres van twee of meer kunstenaars. De route Den Hoorn kan worden afgelegd op de donderdag, de route Den Burg-Hoge Berg-Oudeschild op de zaterdag en de route Oosterend-Oost-Eierland-Het Noorden eveneens op de zaterdag. Zie voor nadere informatie de gids Kunst op Texel 2024, onder andere te verkrijgen bij de VVV en te downladen op de website texelcultuureiland.nl.

Juul Molenaar

Een van de exposanten is Juul Molenaar. Zij neemt dit jaar voor het eerst deel aan de kunstroute met haar keramiek in de tuin. Juuls atelier is klein maar de tuin biedt genoeg ruimte om haar werk te exposeren. Dat is tamelijk divers, door het gebruik van verschillende technieken. In de laatste winter heeft ze zich gestort op hoofden, wat aardig gelukt is. Ze maakt ook urnen op verzoek. Heel persoonlijk werk dus. In de maanden mei en juni zijn Texelaars en toeristen van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom op Ankerstraat 35.

Met het oog op het portret

Nog in de maand mei is in het Kunstlokaal bij de kinderboerderij in Den Burg (Paelwerck 9, toegang vanaf de Abbewaal) elke donderdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur de expositie van de kunstenaarsvereniging Zout te zien. Deze expositie bestaat uit 25 portretten van Texelaars, gemaakt door veertien Texelse kunstenaars, in een grote diversiteit aan stijlen.