Een van de getoonde schilderijen
Een van de getoonde schilderijen Foto: Cecile de Boer

Expositie Verborgen Tuin in Hoornder Vermaning

Kunst & cultuur

Cecile de Boer heeft eind vorige week haar expositie ‘Verborgen tuin’ geopend in de Hoornder Vermaning. Als kind was Cecile ‘buurmeisje’ van De Vermaning. Ze woonde een paar huizen verder in de straat en speelde op haar vaders erf, dat doorliep tot aan de tuin van De Vermaning.

Uitlaatklep

Op school kreeg ze veel aandacht voor tekenen en andere vormen van creativiteit. De meester stuurde haar tekeningen op voor wedstrijden en op de middelbare school kreeg ze bijna privéles. Tekenen was ook haar ‘uitlaatklep’, want al jong had ze ernstige rugproblemen (scoliose) en door de pijn en de vele operaties die ze moest ondergaan, kon ze niet altijd meedoen met andere kinderen.

Eigen stijl

Cecile is autodidact, maar heeft wel cursussen gevolgd om technieken aan te leren. Ook in het schilderen bestaan regels, maar soms wijkt ze daar bewust vanaf. Zo ontwikkelde ze een eigen stijl en blijft ze toch steeds op zoek naar nieuwe vormen. Als geboren Texelse laat ze zich graag inspireren door het Texelse landschap en de Texelse natuur. Het geeft haar veel voldoening als mensen genieten van haar werk.

De titel van de tentoonstelling, ‘Verborgen tuin’, is ontleend aan een schilderij dat Cecile speciaal voor deze gelegenheid heeft gemaakt. De expositie duurt tot en met maandag 27 mei en is dagelijks geopend van 11.00 tot 16.00 uur (op 17 mei vanaf 12.30 uur). De Hoornder Vermaning staat op Diek 11a in Den Hoorn.