POLL: Uitbreiding terrassen voor 5 jaar?
POLL: Uitbreiding terrassen voor 5 jaar? Foto: Texelditweekend

POLL: Uitbreiding terrassen voor 5 jaar?

Nieuws
Het gemeentebestuur heeft besloten de uitbreiding van de terrassen mogelijk te maken voor een periode van vijf jaar. De gemeenteraad wordt hiervoor om een verklaring van geen bezwaar gevraagd. In 2020 werd dit voor het eerst toegestaan, in verband met de coronamaatregelen, op basis waarvan mensen afstand tot elkaar moeten houden. In 2021 gebeurde dat opnieuw, zij het dat er geen ‘eilandterrassen’ – niet gebonden aan een bestaand horecabedrijf – mochten ontstaan. Dit wil het college nu doortrekken voor vijf jaar, bij wijze van proef.

Een belangrijke reden is, dat de horeca ook als er geen beperkingen meer zijn, tijd nodig heeft om het verlies aan inkomsten terug te winnen. Die ruimte wil de gemeente de sector graag geven. In het algemeen heeft het publiek positief gereageerd op de uitbreiding van de terrassen, dus wordt er weinig weerstand verwacht. Dat er hier en daar wat parkeergelegenheid voor wordt opgegeven, moet dan maar zo zijn.

Wat vindt u? Is dit een goed idee? Reageer in onze poll van deze week. Wilt u er meer over kwijt, gebruikt u dan de knop ‘Reageren’ onder dit artikel.