POLL: Wat is belangrijk voor nieuwe raad?

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Woensdag 12 Januari 2022, 12:49 uur
372 x bekeken
Over twee maanden wordt de nieuwe gemeenteraad gekozen. Het duurt niet lang meer totdat de partijen zich aan de inwoners gaan presenteren met hun kandidaten en programma’s. Op dit moment zijn zeven partijen vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Zij bezetten samen de vijftien zetels.

De bijna afgelopen raadsperiode verliep niet rimpelloos. Er was aanvankelijk een coalitie van Texels Belang, de VVD en GroenLinks. In november 2020 stapte die laatste partij uit het samenwerkingsverband, wat leidde tot het vertrek van wethouder Jaap Vlaming. Zijn positie is ingenomen door Remko van de Belt van de PvdA. En onlangs nog kostte de gang van zaken rond de Emmalaan wethouder Edo Kooiman de kop. Maar, gelet op de bouwactiviteiten van de laatste jaren, is er ook veel tot stand gekomen.


De rode potloden worden geslepen. Waar zou de gemeenteraad volgens u op moeten letten in de komende vier jaar? Er staan wat opties in onze poll van deze week. Wilt u er meer over kwijt dan wat daar staat, gebruikt u dan de knop ‘Reageren’ onder dit artikel.