Advertorial

Keukencentrum/Kookwinkel Texel richt vizier op feestdagen

Door Texelse Media
Gepubliceerd: Vrijdag 26 November 2021
781 x bekeken
December nadert met rasse schreden en dat betekent dat in Keukencentrum/Kookwinkel Texel dezer dagen veel in het teken staat van het sinterklaasfeest, de kerstdagen en de jaarwisseling. Steeds meer mensen willen thuis aan de slag met al het lekkers dat dan op tafel komt. Daarvoor hebben eigenaar Marjet van der Vis en haar deskundige medewerkers de juiste apparatuur, het beste keukengereedschap en andere
benodigdheden, zoals verantwoorde ingrediënten voor wie het lichaamsgewicht en het bloedsuikergehalte in bedwang wil houden. Speciaal voor deze editie van ‘Eten & Drinken’ heeft ze, als voorbeeld, een suikervrije versie gemaakt van gevulde speculaastaartjes. “Deze kun je maken in een minimuffinvorm of in een vierkante bakvorm met een laag amandelspijs ertussen en dan in stukjes serveren.”


De geur van speculaas gaat over het eiland en Marjet heeft de juiste artikelen en ingrediënten om dat ook zelf thuis te kunnen maken. Zelfs een eigen recept, een erfstuk uit haar familie. “Mijn opa was banketbakker en had een heel lekker recept voor speculaas, met sukade erin. De speculaas blijft daardoor een beetje zacht en dat vond ik zelf altijd erg lekker”, vertelt Marjet. “Op onze website zijn alle recepten terug te vinden. We hebben ingrediënten, bakblikken, speculaasplanken, deegrollers speculaaskruiden en uitsteekrollers voor speculaasjes.” En dat is nog niet alles. In de kookwinkel van Keukencentrum Texel vind je ook een breed assortiment aan delicatessen. Nieuw is de speculaasthee met een warme smaak, die past bij de wintermaanden, net als de kaneelthee en natuurlijk de kerstthee. En wat te denken van een thee met een aansprekende naam als ‘openhaardromance’?

Wie zoet is…
Suikergoed en marsepein zijn andere lekkernijen, die bij het sinterklaasfeest horen. Marjet is heel enthousiast over de natuurlijke zoetstof erythritol, de suikervervanger die past bij een gezonde levensstijl. “Doordat het wordt verteerd zonder je bloedsuiker te verhogen is het ook geschikt voor diabetici. We hebben van het merk Sukrin diverse soorten erythritol: kristalsuiker, poedersuiker, bruine suiker en stroop. Het ziet eruit als suiker en smaakt als suiker, zonder bittere bijsmaak en is tevens geschikt om mee te bakken. Het is heel gemakkelijk zelf amandelspijs of marsepein te maken, met amandelmeel en erythritol. Amandel past heel goed bij een koolhydraatarm dieet. We hebben twee soorten amandelmeel in onze kookwinkel, ook de extra fijne om bijvoorbeeld macarons te maken. Je kunt ook amandelen zelf tot meel malen in een keukenmachine of het maalbakje van een staafmixer. Zo kun je zelf op verantwoorde wijze lekkere marsepein of amandelspijs maken. Steeds meer mensen vinden het fijn om zelf te bakken, met natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen. Ons assortiment sluit daar perfect op aan.”

Bakmixen
Een van de vele stellingen in de kookwinkel is gevuld met broodmixen, bakmixen, soorten meel en chocolade van Sukrin. “Alle producten zijn zonder toegevoegde suiker en geschikt voor diabetici en voor mensen die een koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt dieet volgen”, verklaart Marjet. “Het verschil? Een ‘keto’ of koolhydraatarm dieet is strenger dan een koolhydraatbeperkt. Keto of koolhydraatarm dient om kilo’s kwijt te raken, koolhydraatbeperkt is voor mensen die op hun gewicht willen blijven na te zijn afgevallen. Voor wie recepten zoekt met minder koolhydraten adviseren we de serie kookboeken van ‘Koken met Lisa’. Daarin staan gemakkelijke en heerlijke recepten onder verschillende thema’s en gemakkelijk toepasbaar in een weekmenu met lekkere tussendoortjes en kleine baksels. Het zijn goede boeken voor mensen die inspiratie zoeken en mooie cadeaus voor de feestdagen.”

Glühwein
Over het sinterklaasfeest heen kijken we naar de kerst. Keukencentrum/Kookwinkel Texel was altijd vertegenwoordigd op de jaarlijkse kerstmarkt in Oosterend, maar die gaat dit jaar niet door. “We stonden daar altijd met alcoholvrije glühwein”, vertelt Marjet. “De glühweinpakketten hebben we natuurlijk nog steeds. Het bestaat uit een fles alcoholvrije rode wijn, een fles druivensap, onze glühweinkruiden en het recept. Je kunt het bereiden in de slowcooker of in een gewone pan met een thee-ei, waarin je de specerijen kunt laten trekken. Je hoeft geen suiker toe te voegen, want er zit al genoeg natuurlijke suiker in het druivensap. Zo’n pakket is heel geschikt als relatiegeschenk en het is natuurlijk ook leuk om met het hele gezin glühwein te maken. Kinderen mogen het drinken, het is prima voor mensen die nog moeten rijden en in het bejaardenhuis kun je het ook rustig uitschenken. Het smaakt heerlijk, veel mensen vinden het lekkerder omdat het bittertje van de alcohol er niet in zit.”

Kerstpakketten
Voor ondernemers die iets aardigs aan hun medewerkers willen geven voor de feestdagen, heeft Keukencentrum/Kookwinkel Texel niet alleen glühweinpakketten, maar ook kerstpakketten. “Voor ieder budget”, vertelt Marjet. “Voor een tientje heb je al een leuk pakketje van dipstokjes met dippers of kruidenmengsels en dat kun je net zo ver uitbreiden als je wilt. We hebben hier allerlei delicatessen, zoals olijfhouten tapasplanken en andere serveerplanken, leuk voor thuis op tafel of als relatiegeschenk. Ook met bijpassende inzetbakjes of olijfhouten schaaltjes, voor nootjes, verse kaas of wat je dan ook nog maar meer wilt serveren. We hebben net een groot assortiment binnen, in alle soorten en maten. Zo kun je een mooie samenstelling maken van delicatessen om lekker van te smullen en tapasplanken en schaaltjes, als blijvende elementen. Leuk met een bijpassend kookboekje erbij. We hebben veel voorbeelden staan en adviseren je graag over de mogelijkheden.”

Keukencentrum/Kookwinkel Texel
Bernhardlaan 186, Den Burg
T: (0222) 312447
E: info@keukencentrumtexel.nl
I: www.keukencentrumtexel.nl
Reacties (0)