Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/texelplaza.nl/httpdocs/includes/include_config_paths.php on line 21 Texel-Plaza

Poll: Zou het testen voor toegang open moeten blijven?

Door Elisabeth Waverijn
Gepubliceerd: Woensdag 24 November 2021, 9:28 uur
483 x bekeken
De testlocatie van ‘Testen voor Toegang’ in dorpshuis De Hof in De Koog is na aankomend weekend niet meer in gebruik. Het is voor de testaanbieder niet rendabel om een testlocatie op Texel te hebben, omdat de financiële vergoeding vanuit het Rijk is veranderd. Wat vindt u? Zou het testen voor toegang mogelijk moeten blijven op Texel? En wie zou er dan voor de kosten moeten opdraaien?


Voorheen kregen testaanbieders een vergoeding op basis van beschikbaarheid. Sinds een paar weken is de vergoeding gebaseerd op het aantal testen dat wordt afgenomen. “We krijgen geen vergoeding voor de huur, de overtocht en de overnachtingen. Helaas is het dan niet meer rendabel om Texel open te houden.”

Testen voor Toegang is er voor mensen die niet gevaccineerd zijn en een geldig negatief coronatestbewijs nodig hebben om aan te kunnen tonen dat zij niet besmet zijn met het coronavirus. Als het Testen voor Toegang in De Koog vervalt, moeten zij naar de overkant om een testbewijs te halen om bij horeca of musea op het eiland aan te tonen dat ze virusvrij zijn.

Moet het testen van toegang open blijven? Reageer in onze poll van deze week. Wilt u er meer over kwijt, gebruikt u dan de knop ‘Reageren’ onder dit artikel.