Den Hoorn in het ochtendgloren (Foto: Henk Cornelissen)
Den Hoorn in het ochtendgloren (Foto: Henk Cornelissen)

POLL: Terechte bezorgdheid om dorpsgezicht?

Laatste nieuwsberichten
In Den Hoorn is veel te doen over het al dan niet toestaan van het gebruik van agrarische grond voor recreatieve of educatieve doelen. Zoals een zelfpluktuin of een terras in een moestuin achter een restaurant.

Er stond een groep Hoornders op om zich tegen deze plannen te verzetten, maar ongeveer evenveel dorpsbewoners hebben er geen problemen mee. De gemeenteraad wel. Die besloot bij motie dat het dorpsgezicht van Den Hoorn beter moet worden beschermd. Met attracties als hierboven omschreven wordt gevreesd voor verrommeling, bijvoorbeeld door het parkeren van auto’s, fietsen en mogelijk nog andere vervoermiddelen. Inmiddels heeft het college de raad voorgesteld over het bestemmingsplan een reparatiebesluit te nemen, waardoor het definitief onmogelijk wordt gemaakt de gronden voor andere dan agrarische doeleinden te gebruiken.

Is de bezorgdheid om de aanblik van Den Hoorn terecht of niet? Reageer in onze poll van deze week. Wilt u er meer over kwijt, gebruikt u dan de knop ‘Reageren’ onder dit artikel.