Foto: Gemeente Texel
Foto: Gemeente Texel

POLL: Nieuwe hangplek voor de jongeren?

Laatste nieuwsberichten
De gemeente verwijderde vorige week de jongerenkeet op de parkeerplaats bij de sporthal. Deze container werd gebruikt door jongeren die zonder toezicht bij elkaar willen komen in de buitenruimte. Het was zachtjes gezegd een rommeltje, ondanks bezoekjes van jongerenwerkers, boa’s en politie. Er was geluidsoverlast, er werd geen afval opgeruimd en er dreef zelfs een meubelstuk in de sloot.

Een doorn in het oog van veel Texelaars, een lelijk visitekaartje voor bezoekers bij de entree van het dorp en voor de kleine kinderen geen goed voorbeeld, redeneert de fractie van de PvdA in de gemeenteraad. Het gemeentebestuur probeert in overleg met jongerenorganisatie Young Forever tot een nieuwe hangplek te komen. Gebeurt dat niet, dan gaat deze groep jongeren weer ‘hangen’ in speeltuintjes en op schoolpleinen. Maar is het nog wel nodig, nu het Eilands Model is geïntroduceerd?

Wat denkt u? Moet er een nieuwe hangplek komen of is het maar beter van niet, gezien de laatste ervaringen? Reageer in onze poll van deze week! Wilt u er meer over kwijt, gebruikt u da de knop ‘Reageren’ onder dit artikel.