Piet Druif: eindelijk prijs met een plaatje

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Donderdag 14 Oktober 2021, 1:00 uur
416 x bekeken
Piet Druif uit Den Burg is de derde winnaar van onze fotowedstrijd Wat Een Plaatje. Hij bleek na ampel beraad de inzender van de mooiste foto van de zomer. Hij is een van de meest getrouwe inzenders en ook een van de beste, want vier keer maakte hij in de zomer de mooiste foto van de week.

“Ik doe mijn best”, zegt de wiskundeleraar bescheiden, “en ik was hard aan een nieuwe verrekijker toe.” Hij was er dus erg blij om, eindelijk in de prijzen te zijn gevallen. Behalve een enthousiast fotograaf en natuurwaarnemer, is Piet ook vliegtuigspotter. De verrekijker komt hem dus goed van pas.


Schifting
Dat vier foto’s van hem werden voorgedragen voor deze prijs, betekende nog niet dat dit een uitgemaakte zaak was. Twee andere inzenders overleefden ook de eerste schifting, maar hun foto’s waren toch net iets minder van kwaliteit, aldus juryvoorzitter en sponsor
Marc Plomp van het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp.

Een spreeuw is toch wel mooi
“Afgezien van de technische aspecten, vinden we het bovendien belangrijk dat je kunt zien dat de foto op Texel is gemaakt. Dit was een schitterende foto. Tegen de onscherpe achtergrond en de mooie lijnen van het Hoornder kerkje, komen de vliegende spreeuwen prachtig uit. Daardoor kun je zien dat een doodgewone spreeuw eigenlijk toch ook een heel mooi vogeltje is”, aldus het oordeel van de jury.

Nadat Marc de verrekijker had overhandigd, ging Piet blijmoedig op pad om nieuwe waarnemingen te doen. De kijker is door Marc Plomp in samenwerking met fabrikant Bynolyt ontwikkeld. Ook voor het nu lopende herfstseizoen is weer een exemplaar beschikbaar. Blijft u dus vooral inzenden via de speciale button op deze website!
Reacties (0)