Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/texelplaza.nl/httpdocs/includes/include_config_paths.php on line 21 Texel-Plaza

POLL: Gasprijs door het dak, wat nu?

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Woensdag 06 Oktober 2021, 12:04 uur
775 x bekeken
De prijs van het aardgas is tot recordhoogte gestegen. Dinsdag ging de prijs voor Nederland voor het eerst door de barrière van 100 euro per megawattuur en aan het einde van de dag was deze tot 118 euro opgelopen. Bijna acht keer zo hoog als een jaar geleden.


Het zal leiden tot enorme prijsstijgingen van allerlei industriële producten en natuurlijk ook van het aardgas in de huishoudens, al hangt dat af van het contract dat met de energieleverancier is overeengekomen. Frankrijk heeft op de prijsstijging al een stop gezet, maar Nederland is overgeleverd aan de vrije markt en sleutelt nu aan de energiebelasting. Er wordt hoe dan ook gevreesd voor hoge prijzen en tekorten en de Europese Unie buigt zich nu ook over het probleem.

Wat gaat u doen? Toch maar eens nadenken over energiebesparing? Of zelf stroom opwekken? Reageer in onze poll van deze week. Wilt u er meer over kwijt, gebruikt u dan de knop ‘Reageren’ onder dit artikel.