Afbeelding

De wereld van de ondernemer: Dobber outdoor

Laatste ondernemersberichten
Dobber Outdoor in De Koog is een kledingwinkel, campingwinkel én speelgoedwinkel ineen. De winkel is maar liefst 700 m2 groot en staat vol met artikelen voor een onbezorgd en ontspannen buitenleven. Je kunt hier terecht voor luchtbedden, wegwerpbarbecues en strandstoelen van een tientje, maar ook voor de super-de-luxe varianten met alles erop en eraan van uitstekende kwaliteit.

Uniek aan Dobber Outdoor is dat er voor het hele gezin wel iets te vinden is. In de (rolstoeltoegankelijke) winkel zie je dan ook allerlei soorten mensen: van badgasten die rechtstreeks van het strand komen tot mensen die flink inkopen komen doen. Je kunt je vergapen aan alle leuke, mooie en handige spullen op het gebied van strand, kamperen en het nieuwste speelgoed. Of je nou op zoek bent naar een badpak, strandhoed, vlieger, zakmes, verjaardagscadeautje of handige rugzak: bij Dobber Outdoor kun je het vinden.

Familiebedrijf Dobber Outdoor

Broer en zus Chris en Manon Dobber zijn samen eigenaar van Dobber Outdoor. Het is een echt familiebedrijf: in 1986 namen hun ouders de winkel over en tien jaar geleden kwamen Chris en Manon aan het roer te staan. Het zou een feestelijk jaar worden, met twee jubilea. Maar daar kwam weinig van terecht. Onverwachts kwamen beide ouders een paar maanden na elkaar te overlijden. Een heftige tijd dus, en met de drukte op het eiland zijn er weinig momenten om bij te komen. Chris: “We merken hoeveel onze moeder eigenlijk nog voor ons deed op de achtergrond; zowel privé als zakelijk. Alhoewel ze al zesenzeventig was hielp ze ons nog vaak even in de winkel en paste ze op de kinderen.” Manon: “Het zorgt wel voor afleiding dat de winkel gewoon doordraait. We staan ook wel met trots in de winkel, omdat we dit samen met onze ouders hebben opgezet. En het is mooi dat wij voortzetten wat zij hebben neergezet.”

Coronajaar

“Van de coronacrisis hebben wij weinig last gehad. In de winter moesten de winkels natuurlijk dicht, maar dat was voor ons de rustigste periode. Het was nu bijna drukker dan anders, omdat de Texelaars lokaal wilden kopen, dus waren we veel aan het bezorgen”, aldus Manon. “We brachten ook cadeautjes rond tijdens de feestdagen. Dat doe je omdat je het leuk vindt om andere mensen te helpen en om zo ook je steentje bij te dragen. Je kon in die tijd niet zo makkelijk even gaan winkelen”, voegt Chris eraan toe. “Een nasleep van de coronacrisis, en wat nog even gaat blijven, is dat je achter de schermen beter moet opletten hoe je je winkel bevoorraadt. Het is niet meer zo dat alles binnen twee dagen is aangevuld, dus je moet wel creatiever zijn in het inkoopbeleid.”

Anders dan andere winkels

Chris: “Texelaars die bij ons binnenwandelen, zijn vaak aangenaam verrast door de keuzemogelijkheden. Drie winkels in één grote ruimte is dan ook net even anders dan andere winkels op het eiland.” Om een indruk te geven: achterin de winkel staat en hangt de hele achterwand vol met alleen maar barbecues: van wegwerpexemplaren tot barbecues voor op het balkon en in de achtertuin. Ook vind je er al het denkbare keukengereedschap, zoals pannen en ander kookgerei voor het betere barbecue-werk. Op de eerste verdieping vind je diverse tuinstoelen, keukentrapjes, jerrycans in alle soorten en maten en opvouwbare en inklapbare opbergsystemen voor in de caravan of tent.

Speelgoedparadijs
Als er een gezin de winkel binnenkomt, slaken kinderen vaak een vreugdekreet als ze de speelgoedafdeling zien: een speelgoedparadijs. “Kinderen krijgen vaak van hun ouders of opa en oma een klein beetje vakantiegeld om te besteden aan een cadeautje als aandenken aan de vakantie. Bij ons is er ook voor een kleiner budget ruime keus”, vertelt Manon.

Webshop in de maak

“We zijn altijd wel bezig met vernieuwingen. In het najaar willen we ons gaan richten op het ontwikkelen van onze webshop”, laat Manon weten. Chris: “Het is niet het idee dat we door heel Nederland gaan versturen. Maar op deze manier kunnen mensen iets bestellen en hier ophalen of alvast bekijken wat we in ons assortiment hebben, waardoor ze gerichter kunnen winkelen.”

De happy camper

Blijkt de tent lek? Kom je grondharingen tekort? Of ben je de slaapzakken vergeten? Bij Dobber Outdoor kun je terecht voor technisch advies, kleine reparaties en A-kwaliteit kampeer- en strandspullen, zoals vliegers, zakmessen, regenlaarzen, tenten, rugzakken en veldflessen. Van topmerken als Coleman, Cadac, Camp en Bo camp word je vanzelf een happy camper!

Ook is er een complete hoek ingericht met uitsluitend badkleding: zwembroeken, kinderbadmode (inclusief lycrashirts als bescherming tegen de zon), badpakken en bikini’s van cup A tot en met H. Kom je er op Texel achter dat je de helft van je benodigdheden vergeten bent? Geen ramp! Bij Dobber Outdoor vind je alles wat je nodig hebt, op een tandenborstel na dan. En wat is er lekkerder dan het shoppen afsluiten met een heerlijk ijsje (Calippo’s en Ben & Jerry’s)?

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Dobber Outdoor

Badweg 9, De Koog
T: (0222) 327181
E: info@dobberoutdoor.nl
I: www.dobberoutdoor.nl
Afbeelding