Het fietspad krijgt een nieuwe laag
Het fietspad krijgt een nieuwe laag

Zandkleurig asfalt op fietspad en ventweg

Laatste nieuwsberichten
Op twee plekken op het eiland is zandkleurig asfalt aangebracht. Het betreft het fietspad door de Eierlandse Duinen en de ventweg van de Kogerstraat, tussen de Akenbuurt en de Georgiëweg.

Al voor de formele oplevering is het vernieuwde fietspad door de Eierlandse Duinen open voor gebruik. Er moet nog belijning worden aangebracht en ook staat de herinrichting van de Zanddijk voor de entree van de Slufter nog op de agenda, aldus de gemeente.

Omgebouwd
Het stuk Zanddijk tussen de Muyweg en bungalowpark Slufterduin is omgebouwd tot fietspad en bedekt met zandkleurig asfalt. Bermen langs het fietspad zijn aangevuld en afgewerkt. Nieuw is dat de Zanddijk is afgesloten voor doorgaand verkeer. Om sluipverkeer tegen te gaan is hiervoor een duin aangelegd. Ook bij de Slufter is de situatie veranderd. De weg voor de trap is een belangrijk knooppunt waar verschillende verkeersdeelnemers samenkomen. Er wordt alleen nog bestemmingsverkeer toegelaten. Andere weggebruikers moeten er keren. Er wordt gewerkt aan een herinrichtingsplan voor dit knooppunt.

Vernieuwing van fietspad Zanddijk
Het druk bereden fietspad door de Eierlandse duinen, tussen De Koog en De Cocksdorp, was nodig toe aan vervanging. Het voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd, door de toename van fietsverkeer met elektrische fietsen en mountainbikes. Het 7,3 kilometer lange fietspad was tweeënhalve meter breed en is met een meter verbreed, uitgezonderd het stuk waar de natuur beschermd moest worden; daar kwam een halve meter bij. De natuurgrond die hiervoor is ingenomen, is gecompenseerd door het fietspad tussen de Muyweg en bungalowpark Slufterduin te verwijderen en het weggetje dat daar loopt om te zetten in een fietspad. Daardoor werd het fietspad tussen Slufterduin en de Slufterweg behouden.

Nieuwe werken
Het traject is een van de fietspaden van Staatsbosbeheer, die door de gemeente in beheer zijn overgenomen. Ook het fietspad door de Seetingsnollen, tussen Ecomare en De Koog, is klaar. Voor later dit jaar staat de reconstructie van fietspaden langs de Boodtlaan, de Ruijslaan, de Randweg, de Californiëweg en de Bosrandweg op de kalender en voor volgend jaar fietspaden langs Westerslag, de Rozendijk, de Ploeglanderweg en Jan Ayeslag.

Kogerstraat
De ventweg aan de Kogerstraat is ook zandkleurig geasfalteerd. Dit werk maakt deel uit van de reconstructie van de route tussen Den Burg en De Cocksdorp. Daarvoor worden de Nieuwlanderweg en gedeelten van de Kogerweg, de Kogerstraat en de Akenbuurt - tot aan de rotonde in de Pontweg aan de noordkant van Den Burg - onder handen genomen. Dit werk moet op woensdag 12 mei zijn afgerond.

Website Op weg naar Noord: http://www.opwegnaarnoord.nl
Ook de ventweg van de Kogerstraat is zandkleurig toegedekt