Afbeelding

Polluitslag: ‘Windmolens horen niet op Texel’

Laatste nieuwsberichten
Vorige week vroegen wij in de poll aan onze lezers of zij vinden dat er ruimte is voor windenergie op Texel. De meerderheid, in totaal 73% van de 339 stemmers, liet weten te vinden dat windmolens niet op het eiland passen.

63% van de stemmers koos voor de optie: ‘Nee, windmolens zijn lelijk en passen niet bij het landschap van Texel.’ 3% van de stemmers gaf aan dat andere gemeenten in de regio de windmolens voor hun rekening moeten nemen. 7% van de stemmers is tegen de gehele energietransitie.

Toch waren er ook andere geluiden te horen. 4% koos voor de optie: ‘Ja, met die lelijkheid van windmolens valt het wel mee.’ 7% van de stemmers vindt dat we iets van het landschap moeten opgeven voor schone energie. En 16 procent vindt dat windmolens horen bij een moderne zelfvoorzienende gemeente.

Een aantal maanden geleden vroegen wij ook al aan onze lezers wat ze wat ze vinden van het idee van windmolens op Texel. Toen was de uitslag vergelijkbaar, 76% van de 293 stemmers was tegen en 24% zag het wel zitten.