Onderhoud school geen zaak gemeente

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Vrijdag 15 Januari 2021, 14:46 uur
813 x bekeken
Het gemeentebestuur is niet verantwoordelijk voor het onderhoud van de schoolgebouwen. Dat is de kern van het antwoord van het college na een opmerking aan de gemeenteraad over de slechte staat, waarin het schoolgebouw van De Bruinvis in Oudeschild zou verkeren. Volgens een ingewijde zijn vooral de kozijnen en de betimmering van de buitenwanden er slecht aan toe.

De gemeente heeft tot taak de huisvesting van scholen te organiseren. Het onderhoud van het interieur was al sinds 1997 aan de gebruikers, maar de gemeente was nog wel lange tijd verantwoordelijk voor de staat van de buitenkant van de schoolgebouwen. Sinds 2015 is dat niet meer het geval. Het gedeelte van de algemene uitkering van het rijk, die de gemeenten hiervoor kregen, werd zes jaar geleden overgeheveld naar de schoolbesturen.


Onderhoud uitgevoerd
De gemeente Texel laat in dit geval nog weten, dat ze het buitenkantonderhoud, waarvoor ze tot 2015 verantwoordelijk was, in goed overleg met de schoolbesturen heeft uitgevoerd en afgerond. De stichting Schooltij, waaronder De Bruinvis ressorteert, is door het college wel van de klacht uit de gemeenteraad op de hoogte gebracht.
Reacties (0)