Deel Hoofdweg is nog voorrangsweg

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Vrijdag 15 Januari 2021, 1:00 uur
1547 x bekeken
Onlangs berichtte de gemeente dat de maximumsnelheid op buitenwegen in de polders Eierland en het Noorden en in de omgeving van Oosterend is teruggebracht naar zestig kilometer per uur. Daartoe zijn wat kruispunten aangepast. Ook zou de Hoofdweg geen voorrangsweg meer zijn, waardoor rechts automatisch voorrang heeft. Dat laatste blijkt maar ten dele juist te zijn, leerden wij van een polderbewoner.

Het gedeelte van de Hoofdweg tussen de Zaandammerdijk en de Muyweg is nog steeds voorrangsweg. Dat komt doordat bij het zijweggetje naar de minicamping Padang nog wat aanpassingen aan de weg moeten worden gedaan, laat een medewerker van de gemeente desgevraagd weten.


Omleidingsroute
Er moeten nog een drempel en een plateau worden aangelegd. Dat dit nog niet is gebeurd, komt doordat de Hoofdweg nu een belangrijk onderdeel is van de omleidingsroute, die is uitgestippeld vanwege de werkzaamheden aan de Nieuwlanderweg en het in het verlengde daarvan gelegen deel van de Kogerweg. In de loop van dit jaar verwacht de gemeente deze laatste aanpassingen aan de Hoofdweg te kunnen doen.

Op termijn zullen alle buitenwegen van Texel onder het 60-km-regime worden gebracht, met uitzondering van de Pontweg, die van de provincie is. Uitgezonderd het gedeelte langs Den Burg, waar al een snelheidsbeperking tot zestig kilometer per uur van kracht is, blijft de maximumsnelheid daar 80 km/u.
Reacties (1)
Cor Westdorp, De Cocksdorp
15-01-2021, 20:42
Dit gemeentebestuur gewoon achter Rutte aan; en nooit meer terug komen!