Poll: Rijdt u wel eens te hard?

Door Elisabeth Waverijn
Gepubliceerd: Woensdag 06 Januari 2021, 11:48 uur
972 x bekeken
Op het grootste deel van het eiland mag je sinds kort nog maar 60 kilometer per uur rijden. Sinds maandag 21 december 2020 geldt deze maximumsnelheid op de wegen in de polders Eierland en Het Noorden en op de wegen rond Oosterend. Op de Pontweg mag je nog wel met 80 kilometer per uur het eiland over scheuren, behalve op het gedeelte langs Den Burg. Wij bij de redactie zijn benieuwd, of u zich altijd goed aan de opgedragen maximumsnelheid houdt, of dat u ook wel eens te hard rijdt.


In het voorjaar van 2020 heeft de gemeenteraad van alle Texelse wegen de functie en de maximumsnelheid die daarbij hoort, opnieuw vastgesteld. Om de verkeersveiligheid te verhogen is besloten de maximumsnelheid op alle wegen buiten de bebouwde kom terug te brengen naar 60 kilometer per uur. Alleen de Pontweg valt hierbuiten, behalve op het gedeelte langs Den Burg.

Rijdt u wel eens te hard? Reageer in onze poll. Reageren kan tot en met dinsdag. Wilt u er meer over kwijt, stuurt u dan een mail naar redactie@texelsemedia.nl.
Reacties (0)