POLL: Zet u de kerstboom dit jaar eerder op?

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Woensdag 18 November 2020, 11:51 uur
1019 x bekeken
Het ziet ernaar uit dat we zes mensen mogen uitnodigen voor het kerstfeest. Het kabinet wil er nog niet toe besluiten, omdat de besmettingscijfers en het aantal ziekenhuisopnamen te langzaam afnemen. Maar het Outbreak Management Team (OMT) wil er onder voorwaarden wel in meegaan.

Een van die voorwaarden is dat je van tevoren gedurende tien dagen niet of nauwelijks contact met anderen hebt, voordat je op bezoek gaat bij iemand die kwetsbaar is.


Andere kerst dan we gewend zijn
Voorlopig staat het aantal nog op drie, maar misschien mogen het er dus zes zijn. Mits vrij van verkoudheid of andersoortige klachten die aan corona gekoppeld zouden kunnen worden. En dan binnenshuis altijd nog anderhalve meter afstand houden, geen handen schudden, niet kussen. Hoe dan ook wordt het een andere kerst dan we gewend zijn.

Behoefte aan gezelligheid
En juist in deze tijden van sociale onthouding krijgt het feest meer betekenis dan ooit. Meer dan gewoonlijk voelen mensen de behoefte aan warmte, aanraking, gezelligheid. Niet voor niets hing in oktober de kerstversiering al in de winkelstraten van Den Burg.

Hoe gaat u het dit jaar doen? Zet u de kerstboom ook wat vroeger neer? Reageer in onze poll van deze week. Wilt u er meer over kwijt? Stuurt u dan een mail naar redactie@texelsemedia.nl. Reageren kan tot en met dinsdag.