Raad wil toch parkeerplekken bij t Buurtje

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Donderdag 19 November 2020, 9:50 uur
847 x bekeken
De gemeenteraad wil dat het college werk maakt van een tiental parkeervakken bij t Buurtje in Oudeschild. De grond, een deel van het vroegere terrein van de rioolwaterzuivering, wordt officieus al gebruikt, door buurtbewoners en bezoekers, die vandaar een wandeling over het Skillepaadje willen maken.

Ooit is toegezegd dat bij het opknappen van de buurt dat gaat in het komende jaar gebeuren de aanleg van de parkeervakken in het werk wordt meegenomen, maar het college wilde dit er liever buiten houden. Er zou geen gebrek aan parkeerplaatsen zijn en wethouder Edo Kooiman lijkt het niet prettig aan de rand van het Hogeberggebied blik te verzamelen. De raad wierp tegen dat er al autos staan, dat de aanblik er nu wordt gedomineerd door slordig gerangschikte betonplaten en dat je behoort te doen wat is beloofd. De stemming eindigde in 14-1.

Binnen of buiten budget
Veronne Koot van Texels Belang steunde als enige de opvatting van het college. Dat moet nu proberen binnen het budget voor het opknappen van t Buurtje, ruimte te vinden voor de aanleg van de parkeervakken. Lukt dat niet, dan moet de raad met extra geld over de brug moeten komen. Volgens Jur Schuiringa (VVD) hoeft dat geen probleem te zijn. Er zijn in Den Burg ook parkeerterreinen aangelegd zonder dekking, zei hij, doelend op de Beatrixlaan en de vorige plek van de Kompasschool. Dan kan dit er ook nog wel bij.