Gaat u dit jaar een griepprik halen?

Door Elisabeth Waverijn
Gepubliceerd: Woensdag 14 Oktober 2020, 13:32 uur
399 x bekeken
In oktober en november worden mensen van 60 jaar en ouder en volwassenen en kinderen met bepaalde medische aandoeningen uitgenodigd om een griepprik te laten zetten. Deze prik moet hen beschermen tegen de griep, omdat zij extra risico lopen om er ernstig ziek van te worden. Van de groep van ongeveer zes miljoen Nederlanders maakt normaal gesproken de helft gebruik van de uitnodiging, maar dit jaar wordt verwacht dat een groter percentage dit zal doen.


Sommige mensen geloven namelijk dat de griepprik hen extra weerstand zal geven en zal beschermen tegen het coronavirus, dit is echter niet het geval. Het kan er wel toe leiden dat meer mensen zich zullen laten inenten.

Ook professionals in de zorg laten soms een griepprik zetten, zodat zij de griep dan weer niet zullen verspreiden. Maar als je niet opgeroepen wordt, moet je wel zelf voor de vaccinatie betalen. Het is dit jaar echter maar de vraag of er genoeg vaccins zijn om mensen buiten de risicogroepen in te enten.

Gaat u dit jaar een gripprik halen? Reageer in onze poll. Dat kan tot en met dinsdag. Wilt u er meer over kwijt, mailt u dat dan naar redactie@texelsemedia.nl.
Formule 1-spel
Reacties (0)